Коли можна квасити капусту в березні 2024: найкращі дні, щоб капуста хрумтіла і була без зайвих ароматів

Напевно, ви помічали, що іноді квашена капуста виходить, хоч на виставку неси – біла, хрумка, соковита. А іноді у підсумку маємо якусь бридку кашу непевного кольору. Секрет – у календарі.

Якщо заквасити білокачанну капусту, згідно з Місячним календарем, вона обов’язково вийде вдалою. Тож не доведеться згодовувати домашнім несмачний овоч, приховуючи в борщі, тушкуючи чи запікаючи в духовці.

У березні також є кілька днів, у які квашена капуста вийде особливо вдалою. Тож перед тим, як приступати до шинкування капустяної голівки, спочатку зазирніть у календар. У такому разі зможете й чудовий салат отримати, і рідних вітамінами наситити.

Коли квасити капусту

Якщо вірити езотерикам, квасити капусту слід під час висхідного Місяця. Коли ж небесне світило спадає, цей процес краще відкласти. Бактерії у період спадання втрачають свою активність, тож капустка вийде м’якою, водянистою і погано перебродить.

В які дні квасити капусту в березні

Отже, плануйте квашення капусти на будь-який день у період із 13 по 19 березня. За цей час Місяць встигне побувати у сузір’ях Тельця, Близнят, Рака. Але він завжди буде висхідним, тож процес активного бродіння капусти забезпечений.

А от 10 та 25 березня сховайте шатківницю якомога далі. Якщо почнете квасити капусту в ці дні, тільки марно витратите час. Страва вийде настільки не смачною, що ніхто з домашніх не їстиме салат.

Як обирати капусту для квашення

Та навіть у сприятливі дні треба брати в роботу “правильні” качани капусти. Капустинки мають бути біленькими й щільненькими. Щоб процес квашення удався на славу, ретельно вимийте плоди. Складайте пошинковану капусту в чисту тару.

В які дні квасити капусту в березні

Під час бродіння капуста має перебувати у прохолодному темному місці. Обов’язково поставте слоїк із заготівлею у глибоку миску, оскільки під час бродіння буде виділятися капустяний сік. Час від часу протикайте овоч довгою паличкою, щоб позбавити капусту гіркоти.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?