Покладіть у двері холодильника 10 грн і готуйтеся дивуватися: простий трюк, який економить ваші гроші

Холодильник – одне із джерел використання електричної енергії в оселі. Є один лайфхак, який допоможе оптимізувати витрати електричної енергії. "Один Факт" розповість про нього детальніше.

Холодильник — техніка, яка в робочому стані споживає електричну енергію. Але об’єми цього споживання можуть бути різними. Все залежить не тільки от моделі самого холодильнику, але й від того… наскільки щільно закриваються дверцята. Тут все залежить від щільності гуми на них.

Оптимізувати витрати з розходу електричної енергії допоможе простенький трюк. Для нього достатньо взяти купюру вартістю 10 гривень.

Як перевірити щільність дверцят у холодильнику за допомогою 10 гривень
Як перевірити щільність дверцят у холодильнику за допомогою 10 гривень

Деякі господині кладуть між дверцятами та поличками банкноту в 10 гривень. Навіщо вони це роблять — розповість вам “Один Факт”.

За допомогою 10-гривневої купюри можна з’ясувати, скільки саме електричної енергії споживає ваш холодильник. Збільшення витрат електричної енергії відбувається через те, що дверцята холодильнику закриваються нещільно.

Гума, що розташована по периметру дверцят холодильнику — з часом зношується. Через неї тепле повітря починає проникати в середину холодильного приладу. Саме банкнота номіналом 10 гривень допоможе з’ясувати, чи зносилась ця гума.

Покладіть банкноту між поличками та дверцятами холодильнику. Потім закрийте її. Тепер — спробуйте витягнути купюру з-під закритих дверцят. Якщо вона витягнеться без особливого опору – значить, гума вже зносилася.

Щоб виправити ситуацію — використайте один із нижче наведених способів. Найпростіший варіант: протріть гуму м’якенькою тканиною, змоченою у делікатному мийному засобі. Далі — розігрійте гуму з обох боків за допомогою фену. Тепле повітря зробить її більш піддатливою. Вона буде краще повторювати контури холодильнику.

Велику роль в регулюванні об’ємів споживання електроенергії відіграє температура, встановлена в середині холодильника. Зазвичай виробники побутової техніки зазначають рекомендовані температурні діапазони в інструкції. Оптимальний варіант: -3-5ºC для холодильної камери, а для морозилки: -18 ºC.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?