Розповім, як смачно посмажити рибу, щоб скоринка вийшла рум’яною і не пригоріла: все діло в паніровці

Смажена рибка завжди має особливий смак. "Один Факт" пропонує до вашої уваги декілька цікавих порад щодо правильного приготування такої страви. Завдяки їм вона вийде смачненькою і не підгорить.

Смаження риби – цілий ритуал, в якому є свої особливості. Щоб скоринка в неї вийшла рум’яною, хрусткою і смачною — рибу перед смаженням обвалюють у борошні або сухарях для паніровки. Але іноді саме паніровка робить зі смачної рибки — зовсім не смачну, яка пригоряє на пательні.

Секрети смаження соковитої і смачної риби
Секрети смаження соковитої і смачної риби

Головна проблема полягає в тому, що борошно для панірування дуже важко рівномірно розподілити по поверхні риби. В деяких місцях панірування виходить занадто щільним, і через це скоринка риби під час смаження виходить пригорілою.

Як посмажити рибу, щоб вона вийшла смачною
Як посмажити рибу, щоб вона вийшла смачною

Ця ситуація може бути дуже легко виправлена. Головна умова — просто змінити техніку панірування. Саме тому під час підготовки продукту до смаження зробіть наступне. Висипте суміш для панірування в окремий пакет. Приготуйте її, змішавши сіль, спеції і борошно. Потім – покладіть в пакет із панірувальною сумішшю рибу, порізану на порційні шматочки.

Далі — закрийте пакет і потрусіть ним в різні сторони. Завдяки цьому способу панірування буде розподілено по поверхні риби рівномірно. Потім просто дістаньте рибу з пакету. Панірування буде розподілене по ній рівним шаром. Після цього можете переходити до смаження риби. Можете бути впевнені в тому, що панірування не пригорить.

Секрети правильної паніровки риби перед обсмаженям
Секрети правильної паніровки риби перед обсмаженям

Борошно — один із різновидів ідеального панірування для риби. Можна використовувати як гречане борошно, так і пшеничне, рисове або вівсяне. Зазвичай його можна поєднати із курячим яйцем. Також рибку можна обсмажити і просто в борошні зі спеціями.

Для панірування риби чудово підходить манна або кукурудзяна крупа. В ній можна панірувати хека або минтай. Також панірувати рибу можна у висівках, подрібненому насінні або рідкому клярі.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?