Розсіл у банці з солоними огірками помутнів і побілів? Не поспішайте викидати продукт: є шанс врятувати овоч

Деякі господині певні – білої плівочки під час засолювання огірків неможливо уникнути. Насправді це не так. Поява цієї неприємності напряму пов'язана з неправильними діями.

Щоб у банці з огірками не виникала з часом огидна біла плівка, треба враховувати певні моменти під час засолювання. Таке може трапитися через негерметичні кришки – можливо, натрапили на брак. Можливо, горловина була надщерблена, і через це відбулося порушення герметичності.

Що робити з білим нальотом в банках з огірками

Іноді біла плівка з’являється через недостатньо чисто вимиті банки й інгредієнти. Через сприятливе для них середовище й починають розвиватися бактерії. Якщо зберігати ідеально законсервовані огірки в теплому приміщенні, вони також будуть плодитися. Заготівлі слід виносити в приміщення, в якому температура коливається в межах 2-7°C.

У появі білої смужки може бути винен фермер, який під час вирощування городини застосовував занадто багато хімії. Саме з цієї причини розсіл у процесі зберігання може побіліти. Застосування під час консервації йодованої солі теж призведе до небажаних наслідків.

Вживати чи викидати

Якщо помітили, що банка з огірками помутніла, не поспішайте викидати солоні огірочки. Якщо кришка не роздута, а овочі добре проглядаються крізь побілілий розсіл, то овочі можна спробувати на смак.

Що робити з білим нальотом в банках з огірками

Найкраще додати їх у розсольник, щоб проварилися. Якщо з моменту появи білизни в розсолі минуло менш ніж 3-4 дні, то огірочки можна скуштувати й без термічної обробки. Тільки в такому разі ретельно промийте їх водою з-під крана.

Довго зберігати таку банку не слід. Треба вжити овочі якомога швидше. Надалі ретельно мийте овочі перед солінням. Консервуйте їх у сезон активного достигання – у такому разі вміст хімії буде мінімальним.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?