Розсіл у банці з солоними огірками помутнів і побілів? Не поспішайте викидати продукт: є шанс врятувати овоч

Деякі господині певні – білої плівочки під час засолювання огірків неможливо уникнути. Насправді це не так. Поява цієї неприємності напряму пов'язана з неправильними діями.

Щоб у банці з огірками не виникала з часом огидна біла плівка, треба враховувати певні моменти під час засолювання. Таке може трапитися через негерметичні кришки – можливо, натрапили на брак. Можливо, горловина була надщерблена, і через це відбулося порушення герметичності.

Що робити з білим нальотом в банках з огірками

Іноді біла плівка з’являється через недостатньо чисто вимиті банки й інгредієнти. Через сприятливе для них середовище й починають розвиватися бактерії. Якщо зберігати ідеально законсервовані огірки в теплому приміщенні, вони також будуть плодитися. Заготівлі слід виносити в приміщення, в якому температура коливається в межах 2-7°C.

У появі білої смужки може бути винен фермер, який під час вирощування городини застосовував занадто багато хімії. Саме з цієї причини розсіл у процесі зберігання може побіліти. Застосування під час консервації йодованої солі теж призведе до небажаних наслідків.

Вживати чи викидати

Якщо помітили, що банка з огірками помутніла, не поспішайте викидати солоні огірочки. Якщо кришка не роздута, а овочі добре проглядаються крізь побілілий розсіл, то овочі можна спробувати на смак.

Що робити з білим нальотом в банках з огірками

Найкраще додати їх у розсольник, щоб проварилися. Якщо з моменту появи білизни в розсолі минуло менш ніж 3-4 дні, то огірочки можна скуштувати й без термічної обробки. Тільки в такому разі ретельно промийте їх водою з-під крана.

Довго зберігати таку банку не слід. Треба вжити овочі якомога швидше. Надалі ретельно мийте овочі перед солінням. Консервуйте їх у сезон активного достигання – у такому разі вміст хімії буде мінімальним.

Нові статті

Схожі статті

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.

Холостяк, як знають всі: 74-річний Михайло Поплавський не завжди був самотнім – хто були його жінки

Михайло Поплавський завидний холостяк, але так було не завжди - що відомо про бурхливе особисте життя співочого ректора, який двічі був одружений.

Маркетологи від Бога: в Україні продають щасливе ліжко для тих, хто й досі шукає діточок в капусті

Українські продавці виходять на новий рівень і створюють унікальні оголошення. Вони відразу привертають увагу своєю неабиякою креативністю. Наприклад ось це – про чарівне ліжко.

“Повільніше, пане господарю”: вчені розповіли власникам собак, як правильно спілкуватись із песиком

Нещодавно вчені оприлюднили результати дослідження, метою якого було дізнатись особливості комунікації людей та собак. Як же господарю спілкуватись із песиком, щоб він його розумів краще?