Урожай буде величезний, але за однієї умови: коли садити капусту за народними прикметами – сприятливі дні

Коли настає час вирощування капусти, багато садівників спираються на старовинні народні прикмети: поради, передані з покоління в покоління, які допоможуть вам.

У минулому столітті, коли потрібно було висаджувати пізні сорти білоголової капусти та її квітучих родичів, багато поколінь городників визначали за кропивою, коли слід це робити. Це був певний індикатор, що дозволяв їм безпечно сіяти насіння на грядку, тому що колюча рослина вже розповсюдила свої листочки на поверхні землі.

Для тих, хто вирощував зимову капусту через розсаду, народні спостереження вказували, що час для сівби настає в той момент, коли на черемші розкриваються листочки і починає цвісти осика. Традиційно, цей момент відзначається 18 травня, коли розсаду можна переносити на відкритий грунт.

Існує також можливість обирати час посадки капусти враховуючи терміни Великого посту. У ранні весняні періоди, четвертий або п’ятий тиждень посту визначає найкращий час для роботи, тоді як в пізню весну, коли тепло вже, рекомендується проводити посадку в кінці Страсного тижня.

Поява пухнастих бруньок на вербах та яскраві нарциси на клумбах оголошує про настання часу для сівби інших видів капусти, таких як кольрабі, червонокачана та савойська.

Експерти розповіли, коли варто садити капусту для гарного врожаю
Експерти розповіли, коли варто садити капусту для гарного врожаю

Для тих, хто не дуже дотримується графіка посадки, стародавні настанови вказують на 25 червня як на останній термін посадки капусти на грядку. Цей день отримав назву “запізнілий капусняк”.

Для любителів використання місячного календаря, який давно займає важливе місце серед народних традицій, важливо зауважити, що будь-які овочі з цінною надземною частиною, включаючи капусту, найкраще висаджувати під зростаючий Місяць.

Враховуючи як природні, так і культурні аспекти, можна досягти кращих результатів у вирощуванні капусти, забезпечуючи її відмінну якість і врожайність. Таким чином, традиції та народні знання відіграють неабияку роль у сільському господарстві.

Нові статті

Схожі статті

Так малосольні огірки завжди готували тільки в Україні! Секретний рецепт бабусі Олени: від серця відриваю

Смачна закуска буде у вас у випадку неочікуваних гостей: як приготувати малосольні хрусткі огріки - всі будуть питати рецепт саме у вас. Справжня насолода.

“Чекали”: Тімур Мірошніченко розповів, як троє його дітей прийняли прийомну сестричку Ангеліну, якій 8 років

Багатодітний батько Тімур Мірошніченко поділився емоціями щодо спілкування із названою донькою Ангеліною. Разом із дружиною Інною ведучий вдочерив дівчинку і познайомив її з іншими дітьми.

Пішли від других половинок заради одне одного: Марічка Падалко розповіла, як закохалася в Єгора Соболєва

Марічка Падалко була вірною своєму чоловіку протягом 15 років, доки не зустріла Єгора Соболєва, якому народила трьох дітей: як познайомилось подружжя?

Найтонші та еластичні млинці виходять на воді: а ви думали – на молоці. Бюджетний рецепт “Сніданок на ранок”

Млинці - це ідеальний сніданок, який зможе приготувати будь-хто та не обов'язково готувати їх на молоці, адже на воді вони виходять ще в 100 разів смачнішими - рецепт.