Хазяйки ламають голови, як відчистити шви між плитками у ванній: я знаю доволі дієвий рецепт, яким поділюся

Кахельні стіни й підлогу у ванній відмити легко. А от у проміжках між плитками бруд частенько затримується надовго. Здається, що його неможливо відчистити, але це насправді не так.

Зубна паста

Відчистити шви між плитками можна без застосування магазинної хімії. Шар бруду легко прибрати, якщо скористатися зубною пастою. Нанесіть на затирку тонкий шар за допомогою зубної щітки.

Як відчистити шви між кахельними плитками

Активно потріть забруднене місце щіткою. Потім протріть поверхню губкою, збираючи залишки пасти. Міжплитковий шов стане сяяти неначе його щойно нанесли. Обов’язково спробуйте.

Перекис водню

Налийте у відерце 250 мл гарячої води. Додайте 2 ст.лож. перекису водню. М’яку ганчірочку змочіть у розчині й нанесіть на шви між кахлем. Витримайте 20 хвилин. Після цього змийте залишки засобу чистою водою.

Лимон

Для цього типу очищення знадобляться лимон та сіль. Цитрус розріжте навпіл. Умочіть у блюдечко, в яке насипте шар солі. Після цього протріть шви половинкою фрукта. Залиште на годину. Далі змийте простою водою.

Як відчистити шви між кахельними плитками

Оцет

Налийте в мисочку трішки оцту. Додайте ложку засобу для миття посуду. Перемішайте. За допомогою старої зубної щітки нанесіть на шви. Якщо дратує запах оцту, капніть трішки ефірної олії, щоб його перебити. За 15 хвилин змийте нанесену суміш.

Як відчистити шви між кахельними плитками

Аміак

Налийте 2 л води й додайте 10 мл спирту. Суміш перелийте в місткість для розпилювання. Розбризкайте в проблемних місцях. Залиште на 20 хвилин. Після цього засіб зітріть целюлозною губкою. Таким чином удасться не лише шви відчистити, але й кахель обновити.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?