Можете накликати біду у свій дім: в які дні тижня краще не займатися прибиранням – народні прикмети

У прикмети можна вірити чи ні, та все ж краще їх не ігнорувати, щоб не наразитися на несподівану небезпеку. Отже, запам'ятайте народні застереження щодо прибирання й обирайте правильний день.

Згідно з народними прикметами, дуже небажано займатися наведенням ладу в оселі у понеділок, п’ятницю та неділю. Якщо орудуватимете віником в один із цих днів тижня, виметете разом із брудом заразом ще й добробут та сімейне щастя.

Тож не наражайте себе й домашніх на небезпеку й влаштовуйте генеральне й не дуже прибирання у вівторок, середу, четвер чи суботу. Тут уже сміливо можете братися за віник, швабру, пилотяг і доводити житло до блиску.

В який день тижня не можна прибирати

Особливо корисно займатися наведенням ладу в суботу. Можете хоч з ранку до вечора мести, скребти, вимивати й відчищати. Домовичок усе витримає. Лише одна субота на рік має стати табу для прибирання – та, що напередодні Великодня.

Перед цим великим святом треба наводити лад у квартирі в Чистий четвер. Узагалі в церковні свята краще не затівати прибирання. Перенесіть його на будь-який інший день, що не суперечить народним прикметам.

В який день тижня не можна прибирати

До речі, постільну білизну ніколи не змінюйте ввечері у п’ятницю чи неділю – це теж не на добро. Якщо у перший день тижня так сильно кортить зайнятися чистотою, то можете змахнути пил м’якою ганчірочкою і провітрити кімнату.

Виносячи сміття у середу, ви начебто звільняєте місце для приходу гарних речей – щастя, грошей, здоров’я, злагоди. У цей день бажано також займатися пересадкою кімнатних квітів.

Зібравши весь непотріб, прихопіть ще й поламані речі. Не має сенсу зберігати їх у домі. Так ви швидше заведете собі нові. Старайтеся впоратися з усіма хатніми роботами до заходу сонця – це важливо для протягування багатства в дім.

Нові статті

Схожі статті

З макіяжем та манікюром: 31-річна Марія Яремчук показала, що в красі та стилі нічим не поступається Ріанні

Марія Яремчук – молода українська співачка родом з Чернівців. Вона народилась в родині артиста Назарія Яремчука і з дитинства захоплювалась музикою, приймала участь у різноманітних концертах.

Дизайнерський ремонт, світлі тона та багато простору: Тімур Мірошниченко показав, як виглядає його квартира

Шоумен Тімур Мірошниченко показав свою величезну квартиру біля Дніпра, в якій він живе з дружиною та чотирма дітьми: як виглядає оселя зіркового подружжя?

“Для мене це табу”: 38-річна Злата Огнєвіч розповіла, що була в стосунках з одруженим чоловіком – подробиці

Співачці Златі Огнєвіч не дуже щастить у коханні навіть після шоу "Холостячка". Нещодавно зірка розповіла, що одним із її романів був із одруженим чоловіком - що відомо?

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?