Лише у 50 років дізналася, навіщо кожна виїмка на овочечистці. Функції “економки”, які полегшують життя

Овочечистка — функціональний прилад, який стає справжнім помічником для господинь на кухні. На ній зазвичай є лезо, а ще отвори посередині. Для чого вони призначені — розповідає "Один Факт".

Двостороння овочерізка – ефективний прилад, який, мабуть, є на кухні в кожної господині. Пластиковий інструмент має гостре лезо, а ще — отвори на рукоятці. Також в ній є безліч інших робочих елементів. Читайте в матеріалі від “Один Факт” – для чого саме вони призначені.

Дивні отвори із зубчиками на рукоятці приладу для чистки овочів — це не просто декоративний елемент. Вони мають функціональне значення. Використовувати їх варто для подрібнення очищених зубчиків часнику.

Отвори на рукоятці овочечистки призначені для подрібнення часнику
Отвори на рукоятці овочечистки призначені для подрібнення часнику

В овочечистках із пластику також є збоку вушко. Його теж можна використати з максимальною користю. За допомогою саме цього вушка очищають від шкірки цитрусові фрукти. Просто проріжте ним шкірку апельсину або лимону — і вона зніметься разом із цедрою набагато легше.

В сучасних овочечистках також є й інший функціональний бік. Він необхідний для того, щоб робити фігурні слайси із очищених овочів та фруктів. Цей бік кухонного приладу також використовують для нарізання твердого сиру.

Інший бік овочечистки – ідеальний інструмент для того, щоб зробити картопляні чипси або яблучні фріпси.

Щільне лезо овочечистки, яке розташоване на краю ручки — призначене для зняття шкірки із різних овочів (морква, картопля, буряк та інші). Існує ще один лайфхак, за допомогою якого можна швидше очистити шкірку з овочів. Для цього очищайте шкірку поступово, а не по всій довжині овочів.

Головні функції овочечисток та робочі елементи
Головні функції овочечисток та робочі елементи

В деяких моделях овочечисток є на кінці гострий виступ. Його можна використати для видалення “оченят” в картоплі. Справа в тому, що основне лезо з таким завданням не впорається. А ось цей виступ чудово видаляє “оченята”. Просто скребіть їх за допомогою виступу і через декілька секунд вони зникнуть.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?