Чи можна їсти ягоди, якщо вони пролежали в морозилці декілька років? Все про строк придатності заморозки

Заморожування ягід — звичайна практика для господинь. Такий варіант зберігання дуже зручний, але його час все ж обмежений. Як та скільки можна тримати свіжі ягоди в морозилці — читайте про це нижче.

Заморожування ягід — найкращий варіант для тривалого зберігання. Низька температура морозильної камери запобігає швидкому псуванню цього продукту.

Ягоди можна заморожувати в холодильнику на строк 10-18 місяців
Ягоди можна заморожувати в холодильнику на строк 10-18 місяців

Заморожені ягідки повністю зберігають свій смак. Однак чи можна вживати ті ягоди, що зберігались в холодильнику декілька років? “Один Факт” пропонує в цьому розібратись детальніше.

На перший погляд може здатися, що заморожені ягіди так само, як і будь-які інші продукти харчування — можуть зберігатись у такому вигляді нескінченно довго. Але чи насправді це так?

Свіжі ягоди можна заморожувати лише один раз
Свіжі ягоди можна заморожувати лише один раз

Звісно, низька температура не дає ягідкам псуватись. Але якщо вони пролежали 2, 3 або більше років — то їсти їх все ж не варто. На те, наскільки довго цей продукт буде зберігати свою якість – впливають декілька факторів. Наприклад: тривалість і температура зберігання. Якщо ягоди були придбані в магазині — то їх виробник зазвичай пише усі характеристики і норми на упаковці.

Отже, заморожені ягідки можна зберігати в морозилці протягом 10-18 місяців. Але це за умови — що вони були заморожені одразу в день придбання. Якщо ж на пакуванні із ягодами стоїть маркування “Термін придатності” – то після вказаної поряд дати їх вживати вже не можна.

ТОП-3 поради по якісному зберіганню заморожених ягід

  • Заморожуйте ягоди тільки один раз. Після розморожування вони не підлягають повторному заморожуванню
  • Під час заморожування свіженьких ягід ставте на пакуванні дату заморозки продукту
  • Зберігайте ягідки в замороженому вигляді рівно до рекомендованої дати, що вказана на пакуванні. Також дотримуйтесь температурних норм, встановлених виробником.

Ягоди навіть в замороженому вигляді можуть псуватись, коли термін їх придатності добігає свого кінця. Після цього текстура та смак продукту можуть змінитись.

Заморожені ягоди теж можуть псуватись
Заморожені ягоди теж можуть псуватись

Поява кристаликів льоду на пакуванні з мороженими ягодами свідчить про те, що продукт був розморожений і заморозився знов. Тому відкривати їх і, тим паче — вживати в їжу, не рекомендовано.

Нові статті

Схожі статті

Корабель багатства в океані вдачі: названо 3 знаки Зодіаку, яких з 5 липня чекає щедрий подарунок долі

Життя цих трьох знаків Зодіаку буде насичене радісними емоціями, починаючи з 5 липня 2024: що очікувати Терезам, Рибам та Лев - щастя буде всюди.

“Ми спали в одному ліжку”: Володимир Ярославський розсекретив, чи дійсно крутив роман з Ольгою Мартиновською

Лише колега та дружба, чи все ж таки між ними дещо більше? Суддя "МастерШеф "Володимир Ярославський зізнався, чи мав романтичні почуття до Олі Мартиновської?

Вийшла заміж по “зальоту”: Катерина Осадча пригадала, як одружувалась з Юрієм Горбуновим, будучи вагітною

Катерина Осадча вже понад 7 років у щасливому шлюбі з Юрієм Горбуновим та вважаються міцною парою шоубізу: телеведуча розповіла, як виходила заміж з животиком.

З макіяжем і манікюром: 86-річна Ада Роговцева не поступається вродою 80-річній іконі краси Катрін Денев

Українська акторка Ада Роговцева в свої 86 років залишається такою ж вродливою, як і багато років тому. В жіночності і красі ця жінка цілком може перемогти французьку співачку Катрін Денев.