Солю сало тільки таким способом і шкірка завжди виходить м’якенькою: ця хитрість працює на всі 100

Сало із жорсткою шкіркою не кожному до смаку. Тому "Один Факт" підготував корисні поради — як приготувати національний український продукт таким чином, щоб його шкірка вийшла м'якенькою. Спробуйте!

Жорстка шкірка в салі навряд чи комусь сподобається і додасть апетиту. Її м’якість залежить від того, чи правильно була оброблена туша свині після вибою. Тому під час купівлі сала для засолки звертайте увагу на декілька особливостей.

Як вибрати сало з тоненькою шкіркою: поради
Як вибрати сало з тоненькою шкіркою: поради

По-перше, надавайте перевагу шматочкам, в яких шкірка — тоненька. Вона зазвичай має аромат підгорілої соломи і відтінок коричневого кольору. Перевірити товщину і жорсткість шкірки сала дуже просто. Візьміть сірник і проткніть ним шкірку. Якщо він проходить легко — значить, сало пройшло перевірку.

Не купуйте сало чи бекон, якщо в ньому забагато жил. Також відмовтесь від продукту, що має білувато-рожевий відтінок та виглядає занадто товстим.

Також варто звернути особливу увагу на процес засолювання сала. М’якість шкірки залежить і від нього. Нижче “Один Факт” наводить декілька порад, як засолити сало правильно.

Шкірка сала гарантовано вийде м’якенькою, якщо ви виконайте наступні дії.

Крок № 1. Спочатку візьміть глибоченьку пательню. Налийте на її дно трохи чистої води. Поставте на плиту, на середній вогонь.

Крок № 2. Дочекайтесь, поки вода закипить. Потім помістіть в неї шматочок сала — шкіркою донизу. Зверніть увагу на те, що вода повинна покривати лише саму шкірку і не торкатись їстівної частини сала.

Крок № 3. Якщо шматок сала занадто великий — перед розміщенням у воді розріжте його на декілька менших шматків.

Крок № 4. Проваріть шкірку сала в окропі протягом 5 хвилин. Після цього дайте йому трохи охолонути і засоліть його будь-яким зручним способом. Це можна зробити холодним, гарячим або сухим способом.

Як приготувати сальце з м'якою шкіркою: корисні поради
Як приготувати сальце з м’якою шкіркою: корисні поради

Товщина шкірки в салі залежить від того, де саме воно розташовувалось — на черевці або на нозі. Оптимальною вважається товщина 3-6 см. М’ясні прожилки в салі повинні мати ніжно-рожевий відтінок. Оптимальний колір шкірки — жовтуватий, з підпалинами. Такі ознаки свідчать про те, що шматок був оброблений вручну.

Нові статті

Схожі статті

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?

“Зі смартфоном в руках і телефонною книжкою в зошиті”: 55-річна Інна Білоконь вперше показала маму

Інна Білоконь – українська акторка, яка стала відомою завдяки ролі мами Вєрки Сердючки. В самої Інни Вікторівни в реальному житті також є мама. Днями артистка показала, як виглядає ця жінка.

День розпочнеться з важкої праці – будьте до неї готовими: гороскоп на 8 липня 2024 для всіх знаків Зодіаку

Гороскоп на 8 липня 2024 року для всіх знаків Зодіаку: день буде непростим у професійному плані, але приємним під час зустрічі зі своїми близькими.