Додаю до смаженої картоплі трохи борошна: цей кулінарний трюк роблять всі шеф-кухарі, а тепер і ви

Смажена картопля добре приготується з усіх боків, якщо ви скористаєтесь однією хитрістю. "Один Факт" розповість детальніше про корисний лайфхак, яким користуються навіть шеф-кухарі.

Смаження картоплі лише на перший погляд здається простою процедурою. Насправді, багато господинь під час приготування смаженої картоплі зіштовхуються із тим, що всередині бараболя виходить сирою.

Смажена картопля із щіпкою борошна вийде смачнішою
Смажена картопля із щіпкою борошна вийде смачнішою

Якщо у вас також смажена картопля виходить не рум’яною та хрумкою, а сирою всередині — не поспішайте впадати у відчай. Адже цю ситуацію доволі легко виправити. Існує простенький трюк, за допомогою якого можна створити ідеально обсмажену картоплю на власній кухні. Завдяки цьому лайфхаку страва вийде дійсно рум’яною, апетитною і хрусткою. Допоможе її зробити такою звичайне борошно.

Нижче “Один Факт” публікує покроковий рецепт приготування смачної смаженої картоплі із борошном.

Картопля просмажиться добре, якщо використати цей трюк від кулінарів
Картопля просмажиться добре, якщо використати цей трюк від кулінарів

Крок № 1. Почистіть сиру картоплю від шкірки. Помийте її і поріжте на брусочки або ж кружечки. Вони повинні мати однаковий розмір.

Крок № 2. Викладіть картоплю на паперовий рушник і добре просушіть, щоб позбутися зайвої вологи. Це важливо зробити, адже в іншому випадку смачно її посмажити не вийде.

Крок № 3. Викладіть картоплю, підготовлену до смаження — в глибоку чашу. Зверху посипте її спеціями і невеликою кількістю пшеничного борошна. Солити поки що не треба.

Крок № 4. Ретельно перемішайте картоплю зі спеціями і борошном, щоб кожен зі шматочків покрився тонким шаром цієї суміші.

Крок № 5. Поставте на вогонь пательню. Налийте туди ж рослинну олію. Добре розігрійте її і тільки потім викладайте на неї картоплю.

Крок № 6. Під час смаження картоплі не закривайте пательню кришкою. Також намагайтесь не помішувати бараболю занадто часто.

Посоліть картоплю приблизно за 2-3 хвилини до завершення смаження. Перемішайте останній раз, щоб сіль розподілилась рівномірно.

Кулінарна хитрість, щоб картопля добре просмажилася
Кулінарна хитрість, щоб картопля добре просмажилася

Подавайте смажену картопельку до столу гарячою. Можете доповнити її солоними огірками, оселедцем або майонезом. Смачного!

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?