Помийте цим засобом вікна навесні, і вони будуть чисті весь рік: їх не буде видно – такі вже прозорі стануть

Весна з кожним днем вступає у свої права все сильніше. Так і хочеться відчинити вікна й дихнути свіжого повітря. Але спочатку треба привести скло до ладу після зими. Як це зробити простіше?

Мити вікна доводиться не так часто, тому деякі господині забувають про обов’язкові до виконання процедури. А починати завжди слід із рам і підвіконня. Спочатку слід протерти ці місця вологою ганчіркою, особливо ретельно приділивши увагу забрудненим місцям.

Другий захід робіть сухою серветкою, збираючи вологу докупи. Ущільнювачі та фурнітура теж потребують очищування. Лише після цього можете братися до скла. Але й тут слід робити все правильно.

Як вимити вікно до блиску

Спочатку треба позбутися забруднень на вікнах. Це робиться скребком із поролоновою губкою. А за його відсутності бавовняною ганчіркою. Попередньо змочіть перманент у воді або у спеціальному засобі. Як його приготувати, розкажемо нижче.

Далі застосуйте засіб для вікон. Його не обов’язково купувати в магазині. Можете зробити самотужки. Розпорошіть по поверхні скла. Протріть скребком із гумовою насадкою. Можете також скористатися м’ятими газетами, паперовим рушником чи серветкою з мікрофібри.

Як вимити вікно до блиску

Щоб скло ідеально блищало й було неначе невидимим, можете скористатися такими підручними засобами:

  • 2 ст.лож. солі розчиніть у склянці води: після нанесення на вікно, обов’язково змийте чистою водою;
  • 50 мл оцтової кислоти розведіть у склянці води, залийте у розпилювач й нанесіть на скло, після чого протріть насухо ганчіркою;
  • 1 ст.лож. чайної заварки залийте окропом, дайте настоятися, потім процідіть і змішайте з 3 ст.лож. оцту – після розпилювання суміші протріть скло шматочком м’якої тканини.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?