Помийте цим засобом вікна навесні, і вони будуть чисті весь рік: їх не буде видно – такі вже прозорі стануть

Весна з кожним днем вступає у свої права все сильніше. Так і хочеться відчинити вікна й дихнути свіжого повітря. Але спочатку треба привести скло до ладу після зими. Як це зробити простіше?

Мити вікна доводиться не так часто, тому деякі господині забувають про обов’язкові до виконання процедури. А починати завжди слід із рам і підвіконня. Спочатку слід протерти ці місця вологою ганчіркою, особливо ретельно приділивши увагу забрудненим місцям.

Другий захід робіть сухою серветкою, збираючи вологу докупи. Ущільнювачі та фурнітура теж потребують очищування. Лише після цього можете братися до скла. Але й тут слід робити все правильно.

Як вимити вікно до блиску

Спочатку треба позбутися забруднень на вікнах. Це робиться скребком із поролоновою губкою. А за його відсутності бавовняною ганчіркою. Попередньо змочіть перманент у воді або у спеціальному засобі. Як його приготувати, розкажемо нижче.

Далі застосуйте засіб для вікон. Його не обов’язково купувати в магазині. Можете зробити самотужки. Розпорошіть по поверхні скла. Протріть скребком із гумовою насадкою. Можете також скористатися м’ятими газетами, паперовим рушником чи серветкою з мікрофібри.

Як вимити вікно до блиску

Щоб скло ідеально блищало й було неначе невидимим, можете скористатися такими підручними засобами:

  • 2 ст.лож. солі розчиніть у склянці води: після нанесення на вікно, обов’язково змийте чистою водою;
  • 50 мл оцтової кислоти розведіть у склянці води, залийте у розпилювач й нанесіть на скло, після чого протріть насухо ганчіркою;
  • 1 ст.лож. чайної заварки залийте окропом, дайте настоятися, потім процідіть і змішайте з 3 ст.лож. оцту – після розпилювання суміші протріть скло шматочком м’якої тканини.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.