Ці квіти не можна саджати на кладовищі, інакше чекайте біди: 6 рослин, яким не місце на могилі

Могилу близького родича українці зазвичай обсаджують квітами. Та далеко не всім відомо, що деякі рослини категорично не можна висаджувати на кладовищі. Перегляньмо перелік заборон.

Збираючись впорядкувати могилку на кладовищі, зважте, що деякі квіти абсолютно неможливо висаджувати у цій царині тиші та покою. Віддавати перевагу слід килимовим рослинам. Вони зазвичай невисокі та мають дрібні квіточки.

До того ж такі квіти не дуже вибагливі й чудово перенесуть брак догляду та відсутність регулярного поливу. Натомість усе, що має великі гарні бутони, повинно стати табу для висаджування на гробниці та довкола неї.

Троянди

Ці квіти підходять для урочистостей, які трапляються в житті людини. Натомість на місці поховання їх висаджувати небажано. Навряд чи кущики приймуться. Та навіть за умови укорінення без особливо ретельного догляду троянди швидко пропадуть.

Які квіти не можна висаджувати на кладовищі

Вербена

Цій квітці приписують містичні властивості. Тому спеціалісти не радять використовувати рослину для заквітчування місця поховання.

Астильба

Це дуже строката квітка, тому на цвинтарі у місці скорботи вона виглядатиме несумісною. Радіти життю, використовуючи яскраві відтінки квітучої трави, слід в іншому місці.

Дельфініум

Гарні різнобарвні квіти не повинні зростати біля могили. Рослина потребує спеціального ґрунту та ретельного догляду, що зазвичай на цьому місці облаштувати неможливо.

Які квіти не можна висаджувати на кладовищі

Еустома

Це щось на кшталт троянди, тільки бракує колючок. Великі яскраві бутони не налаштовуватимуть на сум за небіжчиком.

Іксія

Можливо, засуху ця африканська квітка й здатна витримати, а от холоди – навряд чи. Тож краще не висаджуйте цю рослину на цвинтарі, щоб наступного сезону не позбутися її.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?