Коли смажу цибулю, обов’язково додаю щіпку соди: подруги цікавляться, навіщо так роблю – дуже важливо

Досвідчені господині завжди додають соду, коли смажать цибулю. Це дуже важливий момент, що робить страву смачнішою. Розберімося, навіщо потрібно так робити.

Додаючи соду під час смаження цибулі, вдасться додати фітонциду глибшого смаку, насиченішого аромату, м’якості та гарного золотавого відтінку. Під час приготування страви відбувається реакція овочу з сахарозою, що міститься в соді.

У такому разі процес приготування пришвидшується, і нарізана кубиками цибулина набуває приємного золотавого кольору. При цьому не слід боятися, що страва підгорить. З содою таке просто неможливе.

Навіщо господиням під час смаження цибулі додавати харчову соду

Цибулька з содою вийде м’якою, ніжною, ароматною та дуже смачною. Тільки треба стежити, щоб соди не було занадто багато, оскільки в такому разі ефект вийде протилежний бажаному.

Отже, коли збираєтеся готувати суп, котлети чи тушкувати м’ясо, на одну цибулину середнього розміру додавайте одну пучку харчової соди. Якщо у вас 300 г цибулі, достатньо буде третини чайної ложки.

Навіщо господиням під час смаження цибулі додавати харчову соду

Додавайте корисний інгредієнт не відразу, а коли цибуля трішки підсмажиться і набуде прозорості. Не переймайтеся, що сода вплине на смак кінцевої страви. Цього не відбудеться, натомість цибуля, карамелізувавшись у соді, виглядатиме не лише апетитно, але й наповнить блюдо неперевершеним ароматом.

До речі, врятувати запаси борошна від молі та інших шкідників можна дуже просто. Поставте ложку з нержавійки у пакет із борошном сторчма. Замах металу відлякуватиме непрошених гостей від частування. З цією ж метою можна додавати у борошно кульки, скручені з фольги.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?