Ідеальне рішення для саду: цією сумішшю в березні городники обробляють всі дерева і кущі на дачній ділянці

Шкідники та хвороби обійдуть стороною дерева і кущі у вашому садочку, якщо в березні обробити рослини однією сумішшю. Якою саме і за якими правилами провести обробку - "Один факт" розповість нижче.

Садівники з городниками дуже дбають про свої володіння і рослини. Гарний господар добре знає, що посадити дерево чи кущик на присадибній ділянці – це лише півділа. Культурні рослини потребують вчасного догляду і обробки: як восени, так і навесні.

Остання декада березня ідеальний час для того, щоб обробити садові рослини від грибку, шкідників та різноманітних хвороб.

В арсеналі добрив та сумішей для обробки в гарного дачника завжди є одна, яку він використовує на початку весни. І це – бордоська суміш. “Один Факт” розповість, які вона має властивості і як її правильно приготувати.

Дачники розповіли, як приготувати бордоську суміш для обробки дерев і кущів на присадибній ділянці
Дачники розповіли, як приготувати бордоську суміш для обробки дерев і кущів на присадибній ділянці

Бордоська суміш – це фунгіцидний препарат, який захищає рослини на городі від грибкових хвороб і шкідників.

Цей засіб захисту отримав свою назву завдяки місцевості, в якій його було виготовлено вперше. Винайшли бордоську суміш у французському містечку Бордо приблизно 100 років тому.

Використовується бордоська суміш для боротьби з грибковими та бактеріальними хворобами рослин. Особливо вона ефективна проти парші на яблуні, плодової гнилі, фітофтори на огірках та помідорах. Також дачники використовують бордоську суміш проти плямистості кісточкових культур.

Як приготувати класичну бордоську суміш: рецепт.

Крок N° 1. Візьміть 10 літрів води і розділіть їх на 2 відра по 5 літрів.

Крок N° 2. В одне відро додайте 100 г вапняку.

Крок N° 3. В іншому відрі розчиніть 100 г мідного купоросу.

Крок N° 4. Повільно вливайте в розчин мідного купоросу інший розчин – із вапняку.

Крок N° 5. Перемішуйте обидва розчини дерев’яною довгою палицею, допоки поєднуєте їх один із одним. Треба робити процедуру саме в такій послідовності, адже в іншому випадку суспензія вийде нестабільною і в ній утворяться занадто великі частинки.

Правильно приготована бордоська суміш має блакитний колір і слизьку на дотик консістенцію.

Зелений відтінок суміші свідчить про те, що в ній забагато мідного купоросу. Для садових рослин така рідина – небезпечна, бо може викликати опіки на листях і стеблах.

Щоб перевірити якість бордоської суміші – просто занурьте в неї цвях. Потім дістаньте його і подивіться, чи не сформувався на поверхні наліт. Якщо ні – то все гаразд і ця рідина підходить для обробки дачних рослин.

Якщо ж на поверхні цвяху з’являються крупиці – то в складі суміші забагато мідного купоросу. Треба додати до нього невелику кількість вапняного молока. Змішують ці інгредієнти в охолодженому вигляді.

Зберігати бордоську рідину можна не більш ніж 24 години. Коли цей час вийде – суміш втрачає свої корисні властивості.

Нові статті

Схожі статті

Вийшла заміж по “зальоту”: Катерина Осадча пригадала, як одружувалась з Юрієм Горбуновим, будучи вагітною

Катерина Осадча вже понад 7 років у щасливому шлюбі з Юрієм Горбуновим та вважаються міцною парою шоубізу: телеведуча розповіла, як виходила заміж з животиком.

З макіяжем і манікюром: 86-річна Ада Роговцева не поступається вродою 80-річній іконі краси Катрін Денев

Українська акторка Ада Роговцева в свої 86 років залишається такою ж вродливою, як і багато років тому. В жіночності і красі ця жінка цілком може перемогти французьку співачку Катрін Денев.

Вся правда вийшла назовні: 41-річний Влад Яма розсекретив, чи дійсно крутив роман з Могилевською

Владу Ямі та Наталії Могилевській неодноразово приписували роман, особливо під час у часті в шоу "Танці з зірками" - чи підтвердились ці чутки та що насправді було між артистами?

Розлетяться одразу: як приготувати сирне тісто, щоб вийшли пишні та мʼякі вареники з вишнею – вийде вау

Всі, хто спробує, будуть питати у вас рецепт, адже це нереально смачно: як приготувати сирне тісто для вареників з вишнею - будуть танути в роті.