Досвідчені дачники використовують шкоду від кротів із користю: ось для чого їм земля над кротячими норами

Кроти на дачній ділянці іноді можуть бути досить корисними. Як сами досвідчені дачники використовують їх городню діяльність і землю, що нарили кроти - "Один факт" розповість нижче.

Кроти на дачній ділянці не завжди можуть бути проблемою. Іноді ці шкідники все ж приносять користь. Річ у тому, що земля, яку наривають кроти над своїми норами – дуже корисна, і її можна використовувати в садових справах і домашньому квітникарстві.

Кроти під час риття своїх нір не їдять землю, а лише добре її розпушують. Тому грунт, взятий з кротячих нір – завжди легенький і пухкий.

Окрім цього кроти знищують шкідників, які живуть в товщі землі. Тому грунт після їх переробки виходить більш безпечним і чистим для рослин.

В землі, що залишається від кротів – завжди дуже багато поживних речовин. Саме тому городники використовують його з користю – для вирощування розсади і кімнатних квітів.

“Один факт” наводить приклад, як можна використати кротячий грунт.

Кроти можуть бути корисними: як досвідчені дачники використовують землю, зібрану з кротячих нор
Кроти можуть бути корисними: як досвідчені дачники використовують землю, зібрану з кротячих нор

По-перше, зберіть землю. Далі – додайте в неї напівзгорілі деревні залишки. Така суміш вийде більш родючою. Підсипайте приготовану суміш в основний грунт, використовуйте її для посадки розсади або кімнатних квітів.

Грунт від кротів не тільки підсилить родючість землі на присадибній ділянці, а ще й буде стимулювати ріст рослин та знищить шкідників.

Досвідчені дачники перед використанням грунту з кротячих нір радять його добре продезінфікувати. Така земля є дуже цінним добривом, яке значно покращує стан культурних рослин.

Однак висока якість кротячого грунту зовсім не означає, що цих шкідників треба залишати на городі. Ці гризуни погано переносять різкі запахи. В кротів – дуже тонкий нюх і тому відвадити їх від присадибної двлчнки можна за допомогою звичайних пряних овочів. Засипте в кротячі нори подрібнену зуміш із часнику та ріпчастої цибулі.

Цей аромат точно не сподобається шкідникові. Також можете додати до кротячої нори інші пахучі речовини (наприклад, протухлий оселедець, або рибу).

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?