Більше не треба мучитися з чищенням яєць від шкаралупи: прості способи впоратися з цим за 20 секунд

Зварити яйце начебто не складно. Та виникають перші проблеми, коли починаєш чистити шкаралупу. Часто-густо разом із нею відходить і чимала частина білка, а саме яйце стає некрасивим.

Дістаньте з холодильника

Щоб яйця легко чистилися, треба знати кілька простих секретиків. По-перше, запам’ятайте назавжди – варити холодні яйця не можна. Якщо брати з холодильника й різко починати нагрівати, перепад температур якраз і призведе до вищеописаної проблеми. Тому спочатку дістаньте потрібну кількість яєць. Залиште на кухні на 15 хвилин, щоб набули кімнатної температури. І лише після цього можете ставити на плиту.

Як правильно варити яйця, щоб легко чистилися

Закип’ятіть воду

Друга поширена помилка кулінарів – заливання яєць холодною водою. Класти їх потрібно в окріп, а потім варити до готовності, прикрутивши вогонь. Так буде набагато простіше позбутися шкаралупи.

Соліть воду

Щоб не мати халепи з чисткою, обов’язково посоліть воду під час варіння яєць. Тільки зважте, що треба спочатку посолити, а вже потім в киплячу воду додавати яйця.

Як правильно варити яйця, щоб легко чистилися

Облийте холодною водою

Після закінчення варіння яєць гарячу воду злийте і тут же наповніть каструлю холодною. Подібний температурний шок призведе до того, що шкаралупа легко відійде від білка, залишивши форму яйця гладенькою.

Побийте яйця

Робити це слід не до, а вже після варіння. Постукайте по звареному яйцю ложкою. Тільки робіть це легенько, бо якщо тріщини будуть завеликими, процес чищення навпаки ускладниться замість того, щоб спроститися.

Проколіть яйця

Перед варінням акуратно проткніть яйце голкою з тупого боку. Усього кілька міліметрів достатньо, щоб шкаралупа під час варіння не потріскалася, а потім легенько відстала від яйця.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?