Не викидай: 4 ефективних способи використання кришок від сметани на кухні і в побуті, які змінять ваше життя

Пластикові кришки з-під магазинної сметани можна використати з користю у домашньому побуті. Як це зробити правильно і для чого саме згодяться кришки — "Один Факт" розповість нижче.

Багато хто з вас бачив, в чому у магазинах продають звичайну сметану. Зазвичай цей продукт запаковують в щільні пакети або пластикові баночки різного об’єму. Закривають такі баночки пластиковими кришечками круглої форми.

Новорічні прикраси із пластикових кришок з-під сметани
Новорічні прикраси із пластикових кришок з-під сметани

Після того, як усю сметану з’їли — кришку разом із банкою можна просто викинути у смітник. Але все ж не поспішайте цього робити, адже цей предмет можна з користю використати у побуті. Або зробити з такої кришки цікавий декор. Далі “Один Факт” наводить декілька популярних варіантів використання кришок з-під магазинної сметани.

Для закриття скляних банок

Якщо вам треба закрити скляну банку, а звичайної кришки під рукою немає — скористайтесь пластиковою кришкою з-під сметани. Зазвичай пластикова кришка з-під магазинної сметани ідеально підходить до скляної банки. Достатньо покласти її на отвір банки та надавити, допоки не з’явиться характерного клацання. Саме цей звук сповіщає про те, що скляна банка щільно закрита, а пластикова кришка щільно прилягає до банки і забезпечує її щільне закриття.

Способи використання пластикових кришок з-під сметани у побуті
Способи використання пластикових кришок з-під сметани у побуті

Звісно, пластикові кришки з-під магазинної сметани не підходять для консервації продуктів. Але під ними в банці можна зберігати молоко, фруктові та овочеві соки, інші продукти рідкої консистенції.

Декоративні прикраси з пластикових кришок з-під сметани
Декоративні прикраси з пластикових кришок з-під сметани

Кришки з-під пластикових банок для сметани можна і треба використовувати як вторинну сировину. Завдяки цьому підтримується екологічна чистота навколишнього середовища. В наш час це особливо важливо.

Декор з пластикових кришок з-під сметани

Підставка під чашки з епоксидної смоли та інші варіанти декору з пластикових кришок
Підставка під чашки з епоксидної смоли та інші варіанти декору з пластикових кришок

Пластикові кришки з-під сметани можна використати в якості основи для яскравого декору. Наприклад, з них роблять декоративні предмети з епоксидної смоли. Як саме вони виглядають — ви можете побачити на світлинах.

Підставка під ніжку стола

Якщо у вас вдома залишились непотрібні кришки з-під сметани — не поспішайте викидати їх. Такий предмет можна використати в якості накладки на ніжки стола або шафи. Ніжки з такою пластиковою накладкою не будуть дряпати покриття підлоги.

Ємність для засобів про тарганів

Кришки з-під магазинної сметани мають невелику глибину. Тому в них не можна налити навіть води для кішки. Але в той же час вони ідеально підійдуть, наприклад, для розміщення лавандових пігулок проти молі. Також за необхідності ці кришки можна використати для розкладання отрути проти тарганів (з метою профілактики або ж у випадку, якщо таргани вже завелися).

Нові статті

Схожі статті

Ягоди цілі і не розварюються. Готую полуничне варення на зиму за цим рецептом 20 років — і завжди смачно

Рецепт приготування полуничного варення — перевірений часом. Зимній десерт смажать на пательні. Він виходить смачним, насиченим та з цілими, не розвареними ягодами. Читайте рецепт варення нижче.

Запечене сало — ідеальна страва до будь-якого застілля: як приготувати найсмачніший національний продукт

Запечене сало із запашними спеціями — царська страва до будь-якого застілля. "Один Факт" пропонуϵ до уваги читачів рецепт приготування найсмачнішого сала в духовці.

“Буде шестеро”: Лілія Ребрик натякнула на появу нових діточок і анонсувала гендер-паті на власній ділянці

Лілія Ребрик приголомшила шанувальників заявою про… чергове гендер-паті. Телеведуча розповіла, що через два місяці після народження доньки Аделіни в їх родині знов очікують на поповнення.

Мобільний зв’язок та Інтернет в Україні можуть зникнути: оператори розповіли, яких сценаріїв очікувати

В Україні може зникнути мобільний звʼязок та Інтернет через постійні відключення світла. Про це повідомили оператори мобільного звʼязку. Які сценарії чекають українців — читайте далі.