Вони захистять від лихого ока: ось які квіти варто посадити біля будинку, щоб вберегтися від біди

Квіти біля будинку зазвичай роблять присадибну ділянку більш привабливою. Та існує ще одна причина, через яку варто висаджувати певні сорти квіточок біля оселі. Про неї "Один Факт" розповість далі.

Гарний квітник – це не лише гарна прикраса біля оселі, а ще й оберег від темних сил. З давніх часів відомо, що квіти несуть в собі добру та світлу енергетику. Вони надають присадибній ділянці доглянутого та привабливого вигляду. А деякі квіти у складі квітнику навіть дають гідний відсіч темним силам. Саме про них і розповість далі “Один Факт”.

М’ята

Ось які квіти варто посадити біля будинку, щоб вберегтися від біди: м'ята
Ось які квіти варто посадити біля будинку, щоб вберегтися від біди: м’ята

В давнину існувало повір’я, що м’ята може відштовхувати темні сили від оселі. Також ця рослина притягує до мешканців будинку успіх, добробут і багатство.
Раніше листочки м’яти носили в ладанках та клали поряд з грошима у гаманець. Предки наші вірили в те, що саме м’ята вбереже подвір’я від нечистої сили.

Барвінок

Ось які квіти варто посадити біля будинку, щоб вберегтися від біди: барвінок
Ось які квіти варто посадити біля будинку, щоб вберегтися від біди: барвінок

Барвінок на перший погляд може здатися зовсім непримітною, тендітною квіткою але в ньому ховається потужна позитивна енергетика. В наших пращурів барвінок вважався символом кохання і шлюбу.
Не дарма в давні часи барвінком прикрашали весільні короваї, а молоді дівчата вплітали цю квітку у вінки. Вважалось, що барвінок привертає до незаміжніх дівчат увагу їх майбутнього чоловіка, що дарований самою долею.

Барвінок дуже часто саджали біля будинку. В давні часи існувала легенда, що п’ять пелюсток барвінку подарують молодому подружжю щасливе і безтурботне життя.
Кожна з 5 пелюсток барвінку мала свою символіку. Наприклад, перша пелюстка була ознакою краси, друга – ніжності, третя відповідала за пам’ять, четверта – несла із собою до оселі злагоду, п’ята – дарувала подружжю вірність у шлюбі.
Люди здавна вірили, що барвінок захищає будинок від темних сил, злого ока та заздрісних сусідів.

Мальви

Ось які квіти варто посадити біля будинку, щоб вберегтися від біди: мальви
Ось які квіти варто посадити біля будинку, щоб вберегтися від біди: мальви

Квіточки мальв у наших пращурів асоціювались із вірою, коханням та надією на щасливе майбутнє. Згідно з народними повір’ями, в квіточки мальв вселяються душі покійних пращурів. Ці квіти захищають оселю від темних сил та негативної енергії.
В давнину мальви висаджували понад парканом. Вважалось, що квіти створюють захисний бар’єр, який не дозволяє лихим людям потрапити на подвір’я.
Мальви також брали із собою в далеку подорож — щоб потім обов’язково повернутись додому.

Чорнобривці

Чорнобривці, мальви та інші квіти, які мають світлу енергетику
Чорнобривці, мальви та інші квіти, які мають світлу енергетику

Чорнобривці із давніх часів асоціювались у матерів із синівською любов’ю, а у дітей — із батьківською хатою. Молоді дівчата плели віночки з чорнобривців, бо ці квіти були символом палкого кохання. Чорнобривці, посаджені біля будинку – завжди нагадували коханому дівчини про неї і змушували його повертатись додому.
Старовинні повір’я, пов’язані із чорнобривцями – наголошували, що ці яскраві квіти здатні захистити оселю від темних сил.

Нові статті

Схожі статті

Власний ставок з рибою, декілька маєтків і все це за високим парканом: Поплавський показав своє елітне життя

Михайло Поплавський відомий українцям як співак, ресторатор, автор мистецьких проєктів. У власності народного артиста України знаходиться розкішний маєток. Подивіться, як він виглядає.

Коли святкують Преображення Господнє в 2024 році: точна дата за новим стилем, традиції, що не можна робити

Преображення Господнє — одне з найбільших церковних свят, які відзначають влітку. Більше про традиції свята, точну дату за новим церковним стилем та забобони розповість "Один Факт".

Спробуйте прямо зараз! Як приготувати овочі на грилі з незвичним маринадом – буде смакувати кожному

Саме ця страва є ідеальною на теплі літні вечори, тому обов'язково приготуйте її вже: покроковий рецепт овочів на грилі з нереально смачним маринадом.

Раніше співав про смереку, а потім захопився вірою у Бога: де зараз Микола Гнатюк і під яким імʼям виступає?

Колись співак Микола Гнатюк яскраво сяяв на сцені і збирав повні зали слухачів. Останні декілька років про нього майже нічого не чутно. Подейкують, що артист… пішов у монастир. Чи так це насправді?