Розтоплюю мед, що зацукрився, тільки так — і продукт зберігає корисні властивості: 3 перевірених способи

Зацукрований мед швидко розтане, якщо скористатись надійними та перевіреними способами його розтоплення. Як саме можна розтопити зацукрований мед – "Один Факт" розповість нижче.

Мед – смачний, солодкий і корисний продукт, в якому дуже багато мінералів і вітамінів. Щоправда, з часом мед може зацукруватись та втратити свої смакові і корисні властивості.
Розтопити зацукрований мед можна декількома способами. Найбільш популярні та затребувані з них “Один Факт” наводить нижче.

Гаряча вода

Налийте воду в каструлю, поставте на вогонь і нагрійте до температури +60ºC+70ºC. Поставте скляну банку із медом в нагріту воду. Залиште ємність із медом у воді на 15-20 хвилин.
Дістаньте мед, що розтанув, із води та перемішайте ложкою.

Пароварка

Налийте чисту фільтровану воду в резервуар пароварки. Поставте банку із медом в чашу пароварки. Увімкніть прилад, залиште банку із медом в ній на 10-15 хвилин.
Дістаньте мед з пароварки і перемішайте ложкою.

Микрохвильовка

Перекладіть мед, що зацукрився — в окрему ємність,яка підійде для використання в мікрохвильовій печі. Увімкніть мікрохвильову на маленьку потужність та нагрівайте мед, що зацукрився — протягом 30 секунд.

Господиня розповіла секрет, як розтопити зацукрований мед
Господиня розповіла секрет, як розтопити зацукрований мед

Дістаньте мед з мікрохвильової печі та ретельно перемішайте.
Повторюйте нагрівання та перемішування доти, доки мед повністю не розтане і не стане рідким.

Водяна баня

Також мед, що зацукрився, можна розтопити на водяній бані. Для цього поставте каструлю із водою на вогонь. Помістіть туди ж банку із затверділим медом. Слідкуйте за тим, щоб вода не закипала.

Мед на водяній бані нагрівають на повільному вогні. Періодично продукт варто помішувати дерев’яною ложкою. Нагрівайте мед, допоки він не стане рідким.

Завдяки цим способам зацукрований мед розтане швидко
Завдяки цим способам зацукрований мед розтане швидко

Щоб мед не втратив своїх корисних властивостей – під час розтоплювання намагайтесь не перегрівати його. Також для перемішування не використовуйте металеві предмети. Краще задійте дерев’яну ложку.
Після того, як мед розтане – поставте його на стіл та дайте час, щоб він охолонув.

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?