Розпушити землю, прибрати сухе листя та ще кілька справ, які городникам потрібно зробити у квітні 2024 року

Другий місяць весни – ідеальний час для того, аби привести до ладу присадибну ділянку. Які справи досвідчені городники радять виконати в квітні 2024 року – читайте в матеріалі від "Один Факт".

Календар садовода та городника на квітень 2024 року радить городникам починати активні роботи по прибиранню присадибної території.

В першу чергу зверніть увагу на квіткові клумби. Їх варто підпорядкувати та підготувати до наступаючого сезону та посіву молодих квітів.
Розпушіть грунт. Якщо восени ви його не збагачували компостом восени — зробіть це зараз, під час розпушування.

Садові роботи в квітні 2024 року
Садові роботи в квітні 2024 року

Якщо на вашій присадибній ділянці є газон — почистіть його від залишків сухого листя, старих гілочок та трави. Також додатково вичешіть газон і проведіть його скарифікацію.
Придивіться до стану газону. Якщо на ньому помітні опуклості — виконайте його прикочування.

Наприкінці березня або на початку квітня 2024 року рекомендовано перший раз після зими покосити траву. Коли ж газон трохи оживе і на ньому почне рости перша трава — подумайте про його перше підживлення. Завдяки такій роботі травичка на газоні отримає необхідну кількість поживних речовин (азот, калій).

На початку квітня 2024 року городники займаються посівом бобових культур (гороху, квасолі та пастернаку). Також квітень — вдалий час для посіву пастернака, цибулі, шпинату та кореневої петрушки.

З середини квітня варто висівати буряк, ранню моркву, кріп, шніт-цибулю, редис. Цей час – вдалий для посіву ранньої моркви, кропу, шніт-цибулі. Якщо синоптики прогнозують на квітень заморозки, то посіви городніх культур бажано вкрити плівкою або ж агротканиною.
В квітні на дачних ділянках починають саджати картоплю. В залежності від регіону посадку картоплі можна починати або в середині, або наприкінці квітня.

Що робити в саду в квітні 2024 року
Що робити в саду в квітні 2024 року

Подекуди процедуру посадки картоплі можна перенести на травень. Бульбу спочатку дістають із погребу для пророщування. Посівний матеріал потрібно оглянути перед посадкою. Зіпсовані картоплини краще відразу відкинути.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?