Масло чи маргарин? Що краще не додавати у тісто до великодньої паски – відповідь кухарів-кондитерів

Великодня випічка складається з декількох складових. Один з інгредієнтів — це вершкове масло або маргарин. Що ж краще додати до тіста, маргарин або вершкове масло. Про це розповіли шеф-кухарі.

Великдень в 2024 році українські православні християни будуть відзначати 5 травня. За традицією напередодні свята господині печуть паски і в цій роботі постає вічне питання: що ж краще додати в тісто – маргарин або вершкове масло. “Один Факт” розповість про це нижче.

І маргарин, і вершкове масло мають свої мінуси та плюси. По-перше слід звернути увагу на смакові властивості цих продуктів харчування. Під час випічки пасок важливо звертати не тільки на власні смакові якості, але й на текстуру вершкового масла або маргарину.

Вершкове масло має більш приємний смак в порівнянні із маргарином. Саме завдяки йому тісто для пасок набуває більш пухку та ніжну текстуру. Паска, приготована з тіста на вершковому маслі — виходить більш м’якою, повітряною та легкою.

Якщо ж додати в тісто маргарин, то вершковий смак не буде настільки виражений. Якщо ви хочете приготувати паску з більш легким ароматом і без явного вершкового присмаку — додайте в тісто маргарин. Однак слід пам’ятати, що маргарин зробить тісто на паски більш щільним. Готова паска з такого тіста вийде більш щільною і не такою м’якою.

Що краще обрати для великодньої випічки: вершкове масло або маргарин
Що краще обрати для великодньої випічки – вершкове масло або маргарин

В маргарині міститься менше насичених жирів, ніж вершкове масло. Окрім того, в деяких різновидах маргарину містяться полі ненасичені жири, які здатні знижувати рівень “поганого” холестерину.

Раніше при виготовленні маргарину часто використовували транс-жири, які занадто шкідливі для здоров’я.
В той же час вершкове масло багате насиченими жирами. Через них навпаки, збільшується рівень “поганого” холестерину. З іншої сторони, у складі натурального вершкового масла є лінолева кислота, яка сприяє спалюванню жиру і має протизапальні властивості.
В складі вершкового масла також є вітамін К2, який добре впливає на здоров’я кісток та зубів.

В будь-якому випадку вершкове масло або маргарин слід додавати до тіста у відповідності до рекомендованих норм. Обов’язково звертайте увагу на склад продукту. Маргарин краще обирати без трансжирів. Вершкове масло краще купувати на перевірених фермах.

Вершкове масло або маргарин: кондитери не радять додавати цей продукт в тісто для великодніх пасок
Вершкове масло або маргарин – кондитери не радять додавати цей продукт в тісто для великодніх пасок

Врешті решт, обирати для тіста на паски краще той продукт, який вам смакує найбільше. Спробуйте обидва варіанти і вирішить, який з них вам подобається найбільше.

Нові статті

Схожі статті

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?

“Зі смартфоном в руках і телефонною книжкою в зошиті”: 55-річна Інна Білоконь вперше показала маму

Інна Білоконь – українська акторка, яка стала відомою завдяки ролі мами Вєрки Сердючки. В самої Інни Вікторівни в реальному житті також є мама. Днями артистка показала, як виглядає ця жінка.