Один факт, що зробити, щоб паска не тріскалась під час випікання: цей лайфхак допоможе спекти ідеальну паску

На Великдень кожна господиня мріє спекти найгарніші паски, щоб усі довкола заздрили. Натомість іноді трапляється, що верхівка під час випікання тріскається і все псує. Як запобігти цій прикрості?

Причин, через які паски тріскаються під час випікання, може бути декілька. Можливо, ви замісили тісто на низькосортному борошні грубого помелу. Обов’язково обирайте перший сорт. Це продукт із найбільшим вмістом клейковини та крохмалю.

Коли борошно якісне, але його в тісті забагато, теж може виникнути проблема з трісканням. Тож робіть усе в точності з рецептом. Випікання пасок – не час для експериментів та експромтів.

Чому тріскає паска під час випікання

Надміру сильно розжарена духовка призведе до того, що вершок пропечеться швидше, а сирувата середина підпиратиме його. От він і розтріскається. Тож випікайте паски за температури 170-180 градусів і не більше.

Передозування соди чи розпушувача для тіста теж може спричинити подібну проблему. Тож стежте, щоб покласти рівно стільки інгредієнтів, скільки потрібно.

Якщо помітили, що пасочки тріскаються, відразу духовку не відкривайте, бо вони можуть опасти й більше не підіймуться. Вже наприкінці випікання замаскуйте тріщинки збитим яйцем.

Як запобігти розтріскуванню пасок

Щоб вершечок залишився гарним й однорідним, змастіть пасочку олією чи вершковим маслом перед тим, як закладати в духовку. Після цього в декількох місцях проткніть верхівку зубочисткою.

Чому тріскає паска під час випікання

Можете накрити паску шматочком фольги, який змастіть олією. Знімете наприкінці випікання, щоб виріб підрум’янився.

Глазур також може потріскатися. Щоб цього не сталося, наносьте її тільки коли паски повністю прохолонуть.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?