Якщо додати ці спеції до гречаної каші, гарнір буде неперевершеним за смаком: елементарний рецепт гречки

Гречану кашу люблять усі. Та далеко не всім відомо, що смак гарніру можна значно покращити, якщо додати під час варіння крупи певні спеції. Спробуйте зараз і завжди робитимете саме так.

Зазвичай господині готують гречану кашу так. Крупу перебирають, кілька разів промивають до чистої води. Перекладають у каструлю з товстим дном. Якщо взяли 1 склянку крупи, то слід залити 2 склянками холодної води.

Поставивши каструлю на плиту, слід дочекатися, поки вода закипить. Після цього вогонь прикручується до мінімуму, а каша вариться до готовності близько 15-20 хвилин.

Як покращити смак гречаної каші

Щоб вийшла не звичайна гречана каша, а справжній кулінарний шедевр, на початку варіння гречку треба посолити. А ще додати спеції. Багато хто використовує для цього куркуму, перець чилі, сушений часник чи цибулю.

Та зазвичай ніхто не згадує про кмин. А саме ця приправа надасть готовій страві надзвичайного смаку. Якщо у вас насіння, підсмажте його на пательні в олії та додайте у кашу відразу після закипання води. Можете змолоти насіння. Якщо у вас спеція у вигляді порошку, то насипте у каструлю, де вариться гречана крупа. Каша набуде присмаку кропу.

Як покращити смак гречаної каші

Зовсім не обов’язково додавати весь набір спецій, які є в наявності, до гарніру. Робіть щоразу новий смак завдяки прянощам. Окрім вищенаведених, можете також сміливо застосовувати паприку, орегано, коріандр, гірчицю, базилік, петрушку, естрагон, мускатний горіх і навіть прованські трави. Абсолютно іншою на смак вийде гречана каша, якщо додати зовсім трішечки меленого сушеного імбиру.

До вівсянки всі додають фрукти. Цим нікого не здивуєш. Те ж саме можна робити й з гречкою, щоб вийшла солодка каша. Можете додати у готову страву нарізаний кружальцями банан або дрібні шматочки чорносливу чи будь-які інші фрукти та ягоди.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?