Ви можете вже почати це робити: що садити у квітні на городі та в саду. Посівний місячний календар 2024 року

Якщо ви хочете мати великий врожай, обов'язково дотримуйтесь цих рекомендацій: що садити у квітні на вашому городі та в саду за посівним календарем 2024 року.

У квітні починається підготовка та вибір, що садити на городі та в саду. Знання найбільш сприятливих днів для садіння може значно підвищити ймовірність успішного вирощування рослин.

Одним із перших завдань у квітні є підготовка грядок, слід прибрати відпале листя та інше сміття з ділянки, а також провести перекопку верхнього шару ґрунту. При цьому грядки варто додатково підживити, надаючи рослинам необхідні поживні речовини.

У квітні готуються до висадки та посіву різноманітні овочі. У теплицях можна розмістити томати, огірки та баклажани, особливо за вечірніх прохолодних температур. Також в теплицях можна висаджувати та сіяти різні види капусти, огірки, помідори, солодкий перець, а також розсаду квітів, таких як чорнобривці, жоржини, айстри.

Городники розповіли, що потрібно садити на городі та в саду в квітні 2024
Городники розповіли, що потрібно садити на городі та в саду в квітні 2024

У першій половині квітня настає час для селери, кріпу, петрушки, салату, а в другій – для ранньої капусти та помідорів. Аби урізноманітнити врожай, до кінця місяця варто приступити до посіву моркви, цибулі, гарбузів та кабачків. Крім того, квітень ідеальний час для початку висадки картоплі.

Не забувайте і про квіти у вашому саду. У квітні на клумбах можна висаджувати різноманітні квіти, які не лише прикрасять ділянку, а й привернуть до неї корисних комах. Серед них лобелія, айстри, флокси, маргаритки, півонії, матіоли, аліссум, календула, левиний зів, маки, гордеції, хризантеми та іриси.

Найсприятливіші дні

10-11 квітня, рекомендовані для посіву томатів, перцю, баклажанів, кабачків та інших овочів, а також для ягідних культур і горіхів. Інші дати, як 14-15 число, відмінно підходять для посіву редису, цибулі, салату та інших овочів, а також для зайняття посівом газонів і ґрунтопокривних рослин.

Городники розповіли, що потрібно садити на городі та в саду в квітні 2024
Городники розповіли, що потрібно садити на городі та в саду в квітні 2024

У середині місяця, з 21 по 23 число, можна приступити до посадки саджанців фруктових дерев і посіву лікарських трав і чайних культур. На завершення місяця, з 25 по 30 число, можна продовжити посів овочів і декоративних рослин, завершуючи таким чином цей період активної сівби.

Ви вже можете почати садити різноманітні овочі та квіти, дотримуючись рекомендацій посівного місячного календаря на 2024 рік. Завдяки цьому вам буде гарантовано щедрий врожай та чарівний вигляд вашої ділянки протягом усього літа.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?