Ви можете вже почати це робити: що садити у квітні на городі та в саду. Посівний місячний календар 2024 року

Якщо ви хочете мати великий врожай, обов'язково дотримуйтесь цих рекомендацій: що садити у квітні на вашому городі та в саду за посівним календарем 2024 року.

У квітні починається підготовка та вибір, що садити на городі та в саду. Знання найбільш сприятливих днів для садіння може значно підвищити ймовірність успішного вирощування рослин.

Одним із перших завдань у квітні є підготовка грядок, слід прибрати відпале листя та інше сміття з ділянки, а також провести перекопку верхнього шару ґрунту. При цьому грядки варто додатково підживити, надаючи рослинам необхідні поживні речовини.

У квітні готуються до висадки та посіву різноманітні овочі. У теплицях можна розмістити томати, огірки та баклажани, особливо за вечірніх прохолодних температур. Також в теплицях можна висаджувати та сіяти різні види капусти, огірки, помідори, солодкий перець, а також розсаду квітів, таких як чорнобривці, жоржини, айстри.

Городники розповіли, що потрібно садити на городі та в саду в квітні 2024
Городники розповіли, що потрібно садити на городі та в саду в квітні 2024

У першій половині квітня настає час для селери, кріпу, петрушки, салату, а в другій – для ранньої капусти та помідорів. Аби урізноманітнити врожай, до кінця місяця варто приступити до посіву моркви, цибулі, гарбузів та кабачків. Крім того, квітень ідеальний час для початку висадки картоплі.

Не забувайте і про квіти у вашому саду. У квітні на клумбах можна висаджувати різноманітні квіти, які не лише прикрасять ділянку, а й привернуть до неї корисних комах. Серед них лобелія, айстри, флокси, маргаритки, півонії, матіоли, аліссум, календула, левиний зів, маки, гордеції, хризантеми та іриси.

Найсприятливіші дні

10-11 квітня, рекомендовані для посіву томатів, перцю, баклажанів, кабачків та інших овочів, а також для ягідних культур і горіхів. Інші дати, як 14-15 число, відмінно підходять для посіву редису, цибулі, салату та інших овочів, а також для зайняття посівом газонів і ґрунтопокривних рослин.

Городники розповіли, що потрібно садити на городі та в саду в квітні 2024
Городники розповіли, що потрібно садити на городі та в саду в квітні 2024

У середині місяця, з 21 по 23 число, можна приступити до посадки саджанців фруктових дерев і посіву лікарських трав і чайних культур. На завершення місяця, з 25 по 30 число, можна продовжити посів овочів і декоративних рослин, завершуючи таким чином цей період активної сівби.

Ви вже можете почати садити різноманітні овочі та квіти, дотримуючись рекомендацій посівного місячного календаря на 2024 рік. Завдяки цьому вам буде гарантовано щедрий врожай та чарівний вигляд вашої ділянки протягом усього літа.

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?