Рослинна олія під час смаження на пательні бризкати не буде: ось у чому секрет використання продукту

Рослинна олія не буде бризкати з пательні, якщо користатись порадами від досвідчених фахівців. "Один Факт" розповість, що треба зробити, щоб олія не розліталась по кухні гарячими бризками.

Багато хто із господинь зіштовхувався із проблемою, коли рослинна олія бризкаϵ гарячими краплями з розпеченої пательні. Такий процес відбуваϵться не просто так. Справа в тому, що будь-яку рослинну олію треба наливати на пательню правильно. Інакше вона буде розлітатись гарячими бризками по всій кухні.

Досвідчені господині добре знають, через що олія починаϵ бризкати. Зазвичай таке відбуваϵться через те, що її наливають на… мокру поверхню, на якій накопичились крапельки води. Тобто, олію потрібно лити на добре розігріту та абсолютно суху пательню.
Якщо ви перед приготуванням їжі помили сковорідку і вона залишилась мокрою — встановіть її на середній вогонь, добре висушіть і тільки потім наливайте на дно пательні рослинну олію для смаження.

Гарні господині знають ще один спосіб, як зробити так, щоб олія з пательні не бризкала. Перед тим, як налити її — на сковорідці прожарюють 1 чи 2 чайних ложки звичайної повареної солі. Кристалики солі вберуть в себе рештки вологи і в подальшому ви зможете смажити сало, картоплю, котлети або будь-який інший продукт, не переймаючись через те, що гарячи краплі олії можуть обпекти шкіру рук чи обличчя.

Досвідчені господині завжди прожарюють на пательні щіпку солі
Досвідчені господині завжди прожарюють на пательні щіпку солі

Звести на нуль ризик появи гарячих бризок олії з пательні можна і в інший спосіб. Скористайтесь звичайним ватяним диском, змоченим столовим оцетом. Протріть таким диском дно сковорідки і дайте йому добре просохнути.

Також слід памʼятати, що фонтан з гарячих бризок олії зʼявляϵться, якщо олія до цього довго стояла в холодильнику. Холодна олія завжди буде бризкати і тому досвідчені кулінари радять використовувати тільки олію кімнатної температури. Тільки в цьому випадку вам вдасться позбавитись від розпечених бризок.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?