Рослинна олія під час смаження на пательні бризкати не буде: ось у чому секрет використання продукту

Рослинна олія не буде бризкати з пательні, якщо користатись порадами від досвідчених фахівців. "Один Факт" розповість, що треба зробити, щоб олія не розліталась по кухні гарячими бризками.

Багато хто із господинь зіштовхувався із проблемою, коли рослинна олія бризкаϵ гарячими краплями з розпеченої пательні. Такий процес відбуваϵться не просто так. Справа в тому, що будь-яку рослинну олію треба наливати на пательню правильно. Інакше вона буде розлітатись гарячими бризками по всій кухні.

Досвідчені господині добре знають, через що олія починаϵ бризкати. Зазвичай таке відбуваϵться через те, що її наливають на… мокру поверхню, на якій накопичились крапельки води. Тобто, олію потрібно лити на добре розігріту та абсолютно суху пательню.
Якщо ви перед приготуванням їжі помили сковорідку і вона залишилась мокрою — встановіть її на середній вогонь, добре висушіть і тільки потім наливайте на дно пательні рослинну олію для смаження.

Гарні господині знають ще один спосіб, як зробити так, щоб олія з пательні не бризкала. Перед тим, як налити її — на сковорідці прожарюють 1 чи 2 чайних ложки звичайної повареної солі. Кристалики солі вберуть в себе рештки вологи і в подальшому ви зможете смажити сало, картоплю, котлети або будь-який інший продукт, не переймаючись через те, що гарячи краплі олії можуть обпекти шкіру рук чи обличчя.

Досвідчені господині завжди прожарюють на пательні щіпку солі
Досвідчені господині завжди прожарюють на пательні щіпку солі

Звести на нуль ризик появи гарячих бризок олії з пательні можна і в інший спосіб. Скористайтесь звичайним ватяним диском, змоченим столовим оцетом. Протріть таким диском дно сковорідки і дайте йому добре просохнути.

Також слід памʼятати, що фонтан з гарячих бризок олії зʼявляϵться, якщо олія до цього довго стояла в холодильнику. Холодна олія завжди буде бризкати і тому досвідчені кулінари радять використовувати тільки олію кімнатної температури. Тільки в цьому випадку вам вдасться позбавитись від розпечених бризок.

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?