Навесні завжди сію моркву так, щоб потім її не проривати: 4 перевірених способи, які економлять мій час

Насіння моркви дуже дрібне і тому сіяти його з пакетика незручно. "Один Факт" зібрав поради досвідчених дачників щодо того, як зручніше посіяти моркву, щоб потім не проріджувати посадки.

Посів насіння моркви маϵ певні особливості. Оскільки посівний матеріал дуже дрібний — висипати його в підготовані борозенки занадто незручно. Морква, посіяна в такий спосіб — проростаϵ нерівномірно. Як то в народі кажуть: десь — густо, а десь — пусто.

Щоб посіви молодої моркви були рівномірними і їх не довелось в подальшому проріджувати — багато хто з дачників використовуϵ спеціальні способи. Вони дозволяють зробити посів морквяного насіння рівномірним і запобігти в подальшому проріджуванню сходів.
Проріджування сходів моркви займаϵ забагато часу, який можна на городі використати з більшою користю. Якщо посіви цього коренеплоду занадто густі — то без проріджування все одно не обійтися. Якщо ж його не зробити – то це призведе до загущення посадки. Під час формування та розвитку коренеплоди моркви не будуть отримувати необхідну кількість поживних речовин та виростуть маленькими.

Як посіяти моркву, щоб потім її не прополювати
Як посіяти моркву, щоб потім її не прополювати

Існують різноманітні способи, які дозволяють посіяти моркву таким чином, щоб в подальшому її не потрібно було б проріджувати та прополювати загущені посадки. “Один факт” пропонуϵ до вашої уваги 4 найбільш популярних із них.

Спосіб № 1: Посів моркви дрібкою. Висівайте моркву дрібкою, закладаючи в окремі лунки, заздалегідь зроблені у відкритому грунті. Між сусідніми луночками дотримуйтесь відстані у 10-15 см. Висівання моркви в такий спосіб дозволяϵ рослині проростати пучками, між якими залишаються вільні ділянки землі. По мірі свого розвитку кожна морквина отримуϵ усю необхідну кількість поживних речовин.

Спосіб № 2: Змішування насіння різних культур. Візьміть насіння редиски, шпинату, салату, кропу, петрушки — і змішайте із насінням моркви. Також додайте до ціϵї суміші невелику кількість річкового піску. Засипайте отриману суміш в підготовані борозенки на грядках. Редис, салат і зелень виростуть раніше, а морква проросте пізніше на вільному місці.

Спосіб № 3: посів морквяного насіння на туалетний папір. Наклейте насіння моркви на тоненький туалетний папір. Клейстер для ціϵї процедури можете приготувати самостійно із борошна. Також можна створити клейстер з картопляного крохмалю.

Нанесіть декілька крапель такого клейстеру на поверхню туалетного або іншого тоненького паперу. Далі приклейте декілька насінин моркви. Оставте паперову стрічку, щоб вона добре підсушилася. Після цього можете висаджувати насіння моркви у відкриту землю прямо в такому вигляді.

Спосіб № 4: Суміш морквяного насіння із піском. Наповніть невелике відро піском рівно наполовину. Додайте в цей пісок 2 столових ложки насіння моркви. Добре перемішайте обидва компоненти і в такому вигляді засипайте в підготовані у землі борозенки.

Нові статті

Схожі статті

День розпочнеться з важкої праці – будьте до неї готовими: гороскоп на 8 липня 2024 для всіх знаків Зодіаку

Гороскоп на 8 липня 2024 року для всіх знаків Зодіаку: день буде непростим у професійному плані, але приємним під час зустрічі зі своїми близькими.

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.