Як відмити жовтий наліт під обідком унітазу: один народний засіб, який дасть фору багатьом магазинним

Жовтий наліт під обідком унітазу зникне без сліду, якщо використати один народний засіб. Він ϵ в кожній оселі. "Один Факт" розповість, що це за засіб, який більш ефективний за магазинні препарати.

Жовта смужка від жорсткої води під обідком унітазу – проблема, від якої мріють позбавитись багато господинь. Але вдаϵться це зробити не кожній.

Іржава смуга під обідком унітазу зазвичай виникаϵ через занадто жорстку воду або ж забруднений всередині змивний бачок. Його треба мити так само ретельно, як і інші частини фаянсової сантехніки.

Якщо під обідком унітазу все ж зʼявилась жовта смуга – прибрати її можна легко і просто. Для цього зовсім не потрібно обирати магазинні хімічні препарати. Можна взяти звичайний оцет 9%.

Лимонна кислота допоможе прибрати вапняний наліт і жовту смужку під обідком унітазу
Лимонна кислота допоможе прибрати вапняний наліт і жовту смужку під обідком унітазу

Досвідчені домогосподарки радять використовувати його в чистому вигляді, а перед використанням — нагріти, не доводячи до кипіння. Потім — вилити на жовту смужку під обідком та залишити в такому вигляді на 3-4 години.

Коли цей час вийде — потріть поверхню унітазу йоржиком та змийте рештки бруду водою. Якщо смужка ще залишилась – можете повторити процедуру із розігрітим оцтом вдруге.
До речі, оцет ще краще відчистить поверхню унітазу від жовтого вапняного нальоту, якщо розігріти його і додати 2 чайних ложки соди.
Спосіб із нагрітим оцтом використовують в своїй практиці навіть професійні співробітники служби клінінгу.

Гарний результат з очищення поверхні унітазу від нальоту даϵ і лимонна кислота. Нею можете почистити відразу і бачок всередині, і поверхню під обідком, де дуже часто зʼявляϵться жовта смужка.

Відкрийте бачок унітазу і злийте з нього всю воду. Потім – насипайте туди пакетик лимонної кислоти. Ще два пакетики лимонки висипайте безпосередньо в чашу унітазу і рівномірно розподіліть засіб, приділивши особливу увагу жовтій смужці під обідком.

Залиште лимонну кислоту на 3-4 години, щоб вона добре “попрацювала” із вапняним нальотом. За цей час він добре розмʼякшиться і його легше буде змити. Рештки нальоту треба почистити йоржиком, вологою пемзою або наждачним папером.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?