Чорнобривці їм не до вподоби: городні шкідники, яких відлякують ці гарні квіти, що ростуть посеред саду

Чорнобривці — не тільки красива квітка, а ще й помічник на городі. Завдяки ним з присадибної ділянки зникають комахи-шкідники, що псують рослини і врожай. Хто зі шкідників їх боїться - читайте нижче.

Чорнобривці — яскрава осіння квітка, яка ϵ одним із символів України. В нашій країні поширено тільки 3 різновиди ціϵї квітки, а ось в Америці чорнобривців налічуϵться цілих 35 сортів.

На території України можна зустріти розлогі чорнобривці, позначені чорнобривці та повняки (прямі чорнобривці). Латинська назва квітки: Tagetes. Вона походить від імені онука давньоримського Бога Юпітера, якого звали Тагесом.

Колорадський жук боїться чорнобривців
Колорадський жук боїться чорнобривців

Чорнобривці ростуть на ділянках багатьох бувалих дачників. І не тільки тому, що ці квіти мають гарний вигляд. Тут справа в тому, що чорнобривці мають корисні властивості.
Садівники розповіли, що завдяки чорнобривцям, висадженим на городі — можна позбавитись від шкідливих комах, що псують врожаї.

Наприклад, чорнобривці добре допомагають у боротьбі із попелицями та нематодою. Ці квіти не до вподоби і дротяникам.

Досвідчені садівники використовують чорнобривці задля того, щоб відлякувати довгоносика від полуниці. Ці квіти стануть ідеальним щитом для весняної ягоди проти шкідливих комах, які можуть зіпсувати увесь врожай.

А ще чорнобривці здатні захистити білокачанну капусту від совки та білявки. Якщо ж чорнобривці посадити поряд із ріпчастою цибулею – то цибулева муха на ній ніколи не заведеться.

Щоб на картоплю, висаджену на городі – не нападав колорадський жук або капустянка — поряд із нею також треба посіяти чорнобривці.

Чорнобривці — ідеальний помічник для дачників. Він прожене шкідливих комах з присадибної ділянки, а ще — прикрасить собою будь-який сад. А ще з цих квітів заварюють чай, готують компреси і водні настої для протирання шкіри обличчя.

Чорнобривці допомагають позбавитись нематод і капустянки
Чорнобривці допомагають позбавитись нематод і капустянки

Напої із чорнобривців мають потогінні, сечогінні властивості. Їх використовували проти лихоманки, зовнішньої та внутрішньої кровотечі.

Нові статті

Схожі статті

Ягоди цілі і не розварюються. Готую полуничне варення на зиму за цим рецептом 20 років — і завжди смачно

Рецепт приготування полуничного варення — перевірений часом. Зимній десерт смажать на пательні. Він виходить смачним, насиченим та з цілими, не розвареними ягодами. Читайте рецепт варення нижче.

Запечене сало — ідеальна страва до будь-якого застілля: як приготувати найсмачніший національний продукт

Запечене сало із запашними спеціями — царська страва до будь-якого застілля. "Один Факт" пропонуϵ до уваги читачів рецепт приготування найсмачнішого сала в духовці.

“Буде шестеро”: Лілія Ребрик натякнула на появу нових діточок і анонсувала гендер-паті на власній ділянці

Лілія Ребрик приголомшила шанувальників заявою про… чергове гендер-паті. Телеведуча розповіла, що через два місяці після народження доньки Аделіни в їх родині знов очікують на поповнення.

Мобільний зв’язок та Інтернет в Україні можуть зникнути: оператори розповіли, яких сценаріїв очікувати

В Україні може зникнути мобільний звʼязок та Інтернет через постійні відключення світла. Про це повідомили оператори мобільного звʼязку. Які сценарії чекають українців — читайте далі.