Чому не пропікаються сирники: основні помилки кулінарів, про які слід знати кожній господині

Сирники на сніданок полюбляють їсти майже всі. От тільки іноді настрій псується з самого ранку, бо сирні вироби виходять всередині не пропеченими. Розберімося, як уникнути подібної прикрості.

Глевкими зсередини сирники можуть вийти з кількох причин. Досвідчені кулінари радять уникати типових помилок під час приготування сирного сніданку. Якщо прислухаєтеся до порад шеф-кухаря, більше ніколи не встрянете в подібну халепу.

Відтискайте сир

Головним інгредієнтом сирників є кисломолочний сир. Тому слід уважно подивитися на продукт, перед тим як додавати до нього решту компонентів. Якщо сир занадто вологий, то під час смаження сирники просто розваляться на пательні, й зібрати до купи їх уже не вдасться. Тому візьміть за правило з вологого сиру відтискати сироватку, а вже з сухої маси замішувати тісто на сирники.

Як правильно смажити сирники, щоб пропеклися всередині

Стежте за температурою

Уранці всі поспішають, тому господині можуть поставити пательню на вогонь і смажити сирники на найбільшій потужності. У такому разі вироби швидко підгоряють ззовні, натомість залишаються вогкими й несмачними в середині.

Як правильно смажити сирники, щоб пропеклися всередині

Тож візьміть за правило ставити сковорідку на сильний вогонь, розігріти в ній олію, а коли викладете сирники, то прикрутіть, щоб сирні вироби смажилися довше й гарно пропеклися зсередини.

Стежте за розміром

Занадто великі сирники ліпити не бажано. Вони гарантовано залишаться сируватими, а значить, мокрими в середині. Краще робити меншенькі й бути впевненими, що вони просмажаться наскрізь.

Як правильно смажити сирники, щоб пропеклися всередині

Якщо хочеться мати великі сирники, тоді скористайтеся не сковорідкою, а духовкою. І результат буде гарантовано.

Додавайте яйця

Без яєць навряд чи вдасться отримати бажаний результат. Орієнтуйтеся, щоб на кожні 300 г сиру припадало 1 яйце. Тоді ваші вироби на пательні триматимуть форму й не розпадуться під час смаження.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?