Місячний календар пересадки розсади у відкритий ґрунт: сприятливі та не дуже дні для розсади у квітні 2024

Квітень 2024 року — час, коли вже можна пересаджувати розсаду у відкритий ґрунт. Які дати більш сприятливі для проведення такої процедури – розповість нижче "Один Факт".

Квітень — один із найбільш активних місяців весни для багатьох дачників. Наприкінці місяця варто правильно спланувати кожен свій день. Цей період чудово підходить для пересадки розсади у відкритий грунт. Найсприятливіші дати для пересадки розсади будь-яких культурних рослин наведено нижче.

21 і 22 квітня. В ці дати можна і треба пересаджувати розсаду у відкритий ґрунт. Під час такої пересадки вона буде рости та розвиватись дуже добре.

Також ці дні підходять для посіву будь-яких зернових культур і в тому числі — соняшнику, кукурудзи, пшениці, льону, амаранту. На клумбах можна посіяти вічнозелені та багаторічні квіти. На підвіконні можна вирощувати пальми, орхідеї та кактуси.

Сприятливі дати для посадки розсади у відкритий ґрунт у квітні 2024 року
Сприятливі дати для посадки розсади у відкритий ґрунт у квітні 2024 року

З 23 по 25 квітня пересаджувати розсаду у відкритий ґрунт не можна. Це — дні Повні, коли будь-які маніпуляції із рослинами не будуть вдалими. Але можна провести прополку ділянки перед пересадкою розсади у відкритий ґрунт. В цей період дозволено покосити траву, обрізати та прищипувати рослини, мульчувати грядки та підготувати їх до посівів садово-городніх культур.

З 26 по 30 квітня також можна пересадити розсаду у відкритий ґрунт. А ось обрізати в ці дні рослини не варто, бо ранки довго будуть загоюватись. Також не варто пошкодувати коріння садових культур.

Цей період також ідеально підходить для посадки айстр, крокусів, хризантем, ірисів, гладіолусів а також — плодових дерев у садочку. Якщо в ці дні посадити баклажани, гарбуз, полуницю або кабачки — то вони дадуть великий врожай.

Коли краще пересаджувати розсаду в квітні 2024 року
Коли краще пересаджувати розсаду в квітні 2024 року

Місячний календар на останню декаду квітня 2024 року дозволить городникам правильно розподілити час і обрати самі сприятливі дні для пересадки молодої розсади у відкритий ґрунт. Скористайтесь його порадами, і ваша розсада виросте міцною і в подальшому дасть гарний врожай.

Нові статті

Схожі статті

Запечене сало — ідеальна страва до будь-якого застілля: як приготувати найсмачніший національний продукт

Запечене сало із запашними спеціями — царська страва до будь-якого застілля. "Один Факт" пропонуϵ до уваги читачів рецепт приготування найсмачнішого сала в духовці.

“Буде шестеро”: Лілія Ребрик натякнула на появу нових діточок і анонсувала гендер-паті на власній ділянці

Лілія Ребрик приголомшила шанувальників заявою про… чергове гендер-паті. Телеведуча розповіла, що через два місяці після народження доньки Аделіни в їх родині знов очікують на поповнення.

Мобільний зв’язок та Інтернет в Україні можуть зникнути: оператори розповіли, яких сценаріїв очікувати

В Україні може зникнути мобільний звʼязок та Інтернет через постійні відключення світла. Про це повідомили оператори мобільного звʼязку. Які сценарії чекають українців — читайте далі.

Вів “Джентльмен-шоу”, був народним артистом, а що далі? Де зараз і чим займаϵться шоумен Олег Філімонов

Миколаϵвець Олег Філімонов раніше був в Україні популярною особистістю. Колись чоловік вів гумористичну програму "Джентльмен-шоу", а ось де він знаходиться зараз? Про це "Один Факт" розповість далі.