Сире яйце в картопляному пюре – додавати чи ні? Кулінарний лайфхак прокоментували професіонали справи

Картопляне пюре — одна із найсмачніших страв. Деякі господині додають до неї сире яйце, а ось досвідчені кулінари цього робити не радять. Так додавати чи ні? "Один Факт" розповість.

Картопляне пюре — найсмачніший продукт для усіх, хто полюбляϵ страви з картоплі. Готують пюрешку по-різному – із додаванням зелені, вареної моркви або… сирого курячого яйця.

Звідки пішла ця мода – заправляти картопляне пюре сирим курячим яйцем? І чому досвідчені кулінари цього робити не радять? “Один факт” далі надасть відповідь на це питання.

В першу чергу сирі курячі яйця можуть містити в собі бактерії сальмонели і їх вживання може спричинити інфекційне захворювання. Тому додавати сирі яйця до страв потрібно лише у тому випадку, якщо ви точно впевнені в їх безпеці.

Сире яйце в картопляному пюре – додавати чи ні
Сире яйце в картопляному пюре – додавати чи ні

По-друге, багато господинь додають сире яϵчко до картоплі-пюре тому, що хочуть змінити консистенцію страви. Завдяки цьому простенькому інгредіϵнту пюрешка стаϵ більш повітряною та пишною.
Кулінари із досвідом кажуть, що сире яйце ніяким чином не впливаϵ на смакові властивості. Вони лише надають картоплі яскравого жовтого кольору.

Щоб пюре було більш смачним і повітряним — до нього додають тепле молоко із декількома шматочками вершкового масла. На 1 кг картоплі необхідно 200 мл молока та 100 грамів вершкового масла.

За бажанням можна замінити молоко вершками або декількома ложками майонезу. Більше для ціϵї страви ніяких інгредіϵнтів не потрібно.

Сирі ж яйця не можуть надати картопляному пюре вершкового смаку. Окрім цього, вони залишають в страві білі крупинки та роблять її зовнішній вигляд неестетичним.

Кулінари розповіли, чи треба додавати в картопляне пюре сире куряче яйце
Кулінари розповіли, чи треба додавати в картопляне пюре сире куряче яйце

Взагалі готувати пюре із сирим яйцем можна, якщо страву будуть вживати не відразу. Саме яйце зберігаϵ еластичність картопляного пюре, не даϵ йому тверднути.

Сире яйце зовсім не обовʼ язково додавати до картопляного пюре. Господині роблять це лише за власним бажанням.

Нові статті

Схожі статті

“Я тебе люблю”: Джамала замилувала соцмережі світлиною з малюнком сина, який привітав її з Днем матері

Співачка Джамала показала найдорожчий подарунок, який їй подарували до дня Матері. Від кого артистка отримала листівку із зізнанням у коханні — розповість "Один факт".

Хто переміг Євробачення 2024 і на якому місці опинилась українська “Мама Тереза”: всі подробиці

Фінал пісенного конкурсу "Євробачення 2024" пройшов пізнім вечором суботи в місті Мальме (Швеція). Хто став золотим призером змагання і яке місце посіла Україна? "Один факт" розповість деталі.

Гороскоп на 13 травня 2024 року для знаків Зодіаку Овен, Водолій, Діва: обставини складуться дивним чином

Гороскоп на 13 травня 2024 року для знаків Зодіаку Овен, Водолій, Діва обіцяє здивувати. День під таким магічним числом як 13 обернеться несподіванкою.

Багата мама української Леді Гаги з модною стрижкою боб-каре поряд з донькою виглядаϵ, як старша сестра

Українська Леді Гага Камалія показалася поряд із рідною мамою і подарувала їй розкішний букет троянд з нагоди свята, дня Матері. Ці дві красуні поряд виглядають, немов 2 сестри.