Позбавитися від часникового запаху можна швидко: як та чим його прибрати вдома – корисні поради

Часник – розповсюджена пряність для заправки багатьох страв. В нього ϵ один мінус, який повʼязаний із різким ароматом. Як від нього позбавитись – читайте в наступному матеріалі від "Одного факту".

Часник – розповсюджена рослина з родини цибулевих, яка маϵ доволі різкий аромат в сирому вигляді. Якщо додати його в смажену їжу, підливи або супи — то сильний запах часнику практично не чутно. Але при вживанні його зубчиків в сирому вигляді – різкий його запах стаϵ справжньою проблемою. Як позбавитись від часникового аромату швидко і без проблем – “Один факт” розповість нижче.

По-перше, якщо запах часнику залишився на обробній дошці для продуктів — то позбавитись від нього можна доволі швидко. Для цього використайте звичайний лимон. Цитрус треба розрізати навпіл, а потім —від душі натерти ним дошку, на якій різали часник. Після такої обробки дошку достатньо промити під проточною водою.

По-друге, якщо після вживання часнику у вас залишився неприϵмний запах із рота — то в цьому випадку на допомогу може прийти… йогурт. Випийте цей молочний виріб і різкий запах часнику зникне.

Запах часнику з рота знищить молочний йогурт
Запах часнику з рота знищить молочний йогурт

Ще один діϵвий засіб, який використовують для позбавлення запаху часнику з рота — це листочки мʼяти, селери, свіжого салату, базиліку. Щоб стійкий аромат зник — достатньо пожувати листочки цих рослин.

Мʼята справиться із запахом часнику швидше і ліпше за інші рослини. В її складі міститься багато фенольних сполук, які чудово нейтралізують сильні аромати. Листочок свіжої мʼяти можна пожувати або ж заварити з рослини ароматний чай.

Фенольні сполуки містяться також і в яблуках. Щоправда, там їх набагато менше, аніж в мʼяті. Щоб запаху часнику не було — зʼїжте яблуко до вживання часнику і після цього.

Чудово впораються із запахом часнику з рота і листя свіжого салату. В них фенолів ще менше, аніж в яблуках. Але вони знищують часниковий аромат на 100%.

Позбутись від запаху часнику допоможуть яблука, свіжий салат, петрушка, базилік і селера
Позбутись від запаху часнику допоможуть яблука, свіжий салат, петрушка, базилік і селера

Цікаво, що феноли, завдяки яким зникаϵ аромат часнику – у великій кількості містяться у зеленому чаї. Але за допомогою цього напою перебити запах часнику не вдасться.

Нові статті

Схожі статті

Заморозки -3 і грози: синоптики попередили про сильний холод і назвали нову дату потепління в Україні

Українські сіноптики попередили українців про те, що на цьому тижні погода буде нестійкою і прохолодною. В яких регіонах вдарять заморозки, а де пройдуть короткочасні дощі? Про це — далі.

Розкриваю головні секрети поливу помідор після пересадки розсади: з цими порадами ваш врожай стане більшим

Городники поділились дієвим лайфхаком, який допоможе вам отримати великі та смачні помідори: як правильно поливати томати після пересадки розсади в ґрунт.

6-ти та 2-річні онучки Юрія Луценка виглядають неначе справжні принцеси: у сестричок безхмарне дитинство

Юрій Луценко більше полюбляє говорити про політику, аніж про особисте. Але його невістка Анастасія виявилася не такою скритною й показала і сина експрокурора, і його онучок.

Офіційно – 13-му сезону романтичного шоу “Холостяк” бути: стало відомо імʼя головного героя проєкту

Вся країна чекає на повернення романтичного шоу "Холостяк" та нарешті стало відомо, хто ж буде новим героєм: хто він, як виглядає та чим займається?