На ній можна не тільки ворожити: навіщо досвідчені господарі висаджують в саду ромашки — цікава хитрість

Ромашка — тендітна квітка, яка зазвичай росте в полях. Але деякі городники висаджують її на дачній ділянці. І не тільки заради краси. Навіщо в саду ромашки — читайте в матеріалі від "Одного факту".

Ромашка – це не просто гарна польова квітка. Вона ще й маϵ цілющі властивості. З ромашки роблять лікарські чаї і компреси, вона входить до складу натуральних косметичних засобів. А ще досвідчені господарі висаджують цю квітку на присадибних ділянках. Навіщо ця квітка на городі і від чого ромашка зможе захистити культурні рослини? Про це “Один факт” розповість далі.

Ромашка — ідеальний засіб для того, щоб захистити домашній город від нашестя польових гризунів. Миші та інші гризуни дуже небезпечні для домашнього саду. Особливо сильно через їх діяльність страждають чагарники та дерева.
Гризуни здійснюють негативний вплив і на багато городніх рослин, бо можуть пошкоджувати коріння та плоди культурних рослин.

Задля того, щоб зберегти врожай фруктів, овочів та ягід – багато дачників використовують спеціальні хімічні препарати. Але без “хімії” завжди можна обійтися, бо вона дуже погано вливаϵ на стан ґрунту на городі та самі культури, що ростуть на цьому ґрунті.
Запобігти нашестю польових гризунів (мишей) допоможе звичайнісінька ромашка. Саме завдяки цій властивості квітки городники і висаджують квіткову рослину на заміських ділянках.

Ромашка захистить городні культури і дерева від гризунів
Ромашка захистить городні культури і дерева від гризунів

Ромашка — це тендітна представниця квіток з родини айстрових. Вона відлякуϵ гризунів із городу завдяки своϵму особливому аромату.

Дрібні гризуни дуже негативно сприймають аромат ромашки і тому намагаються не наближатись до присадибної ділянки, на якій ϵ насадження ціϵї квітки.
Наявність ромашки у вашому саду — це майже 100% гарантія захисту для ягідних чагарників та деревних рослин від атак дрібних гризунів.

Ромашка  це майже 100% захист ягідних чагарників та дерев від дрібних гризунів
Ромашка це майже 100% захист ягідних чагарників та дерев від дрібних гризунів

Окрім присадибної ділянки ромашку можна посадити в різноманітних дачних приміщеннях (наприклад, у сараї). Квітки ромашки перед розміщенням у приміщеннях висушують. Потім їх розкладають всередині оселі, по кімнатах. І миші ніколи не зайдуть до вас у гості.

Нові статті

Схожі статті

Як виглядає колишня наречена Володимира Кличка: американка, яка виховує разом з ним 9-річну доньку (ФОТО)

Володимир Кличко розповів про стосунки зі своєю екс-нареченою Гейден Панеттьєр, з якою має спільну доньку Каю-Євдокію: як виглядає та чим займається?

33 роки разом: Гарік Кричевський привітав дружину Альону з полуничним весіллям раритетною світлиною (ФОТО)

Гарік Кричевський щемко привітав дружину Альону з 33-річчям шлюбу. Назвав це весілля полуничним і порадив фанам тренуватися, щоб у них вийшло те ж саме.

Закохався в Юлію, а з дружиною розлучився: Позитив зізнався, чи Сахневич була його коханкою і розлучницею

Олексій Завгородній вперше спростував чутки щодо розлучення з екс-дружиною через свою коханку Юлію Сахневич: як було все насправді та коли весілля?

Виглядає не на свій вік: 71-річна мама Віри Брежнєвої здивувала своїм зовнішнім виглядом на восьмому десятку

Артистка Віра Брежнєва вперше за тривалий час показала свою 71-річну маму Тамару Віталіївну: молода, струнка та неймовірна приваблива жінка. Подробиці.