Врожай часнику буде набагато кращим: чим підживити городню культуру навесні — поради агрономів

Щоб часник на городі виріс великим і здоровим – йому потрібні гарні добрива. Підживити культуру треба вже в травні. "Один факт" назве, чим саме треба вдобрити часник на городі і в яких пропорціях.

Щоб часник на городі ріс добре та дав гарний врожай – необхідно вчасно його підживити. Тоді овочі після підгодівлі виростуть набагато більшими.

Добрива під часник треба вносити дозовано, бо ця рослина не дуже любить надмірного зволоження. Підживити часник обовʼязково треба в травні. Памʼятайте, що надмірна вологість ґрунту призводить до загнивання часникових зубчиків. Досвідчені дачники радять чергувати мінеральні добрива із органікою, а поливи виконувати одночасно із підживленням. Коли поживний розчин добре вбереться в грядку — землю на ній потрібно добре розпушити.

Чим підживити часник у травні 2024 року?

Перше підживлення часнику краще виконати за допомогою аміачної селітри. Візьміть на 10 літрів 2 столових ложки цього засобу. На початку періоду вегетації, коли на часникові починають активно рости листя – під часник потрібно внести добрива у вигляді азоту.

Чим підживити часник на грядці у травні 2024 року
Чим підживити часник на грядці у травні 2024 року

Окрім цього часник треба підживити сечовиною або ж карбамідом. Сечовину беруть у пропорціях 1.5 літри на 10 літрів води. Підживити часник можна і за допомогою азотного добрива (аміак). В 10 літрах води розводять 3 столових ложки аміаку 10%.

Взагалі-то часник в травні 2024 року можна використовувати будь-який розчин із наведених нижче. Одне відро розчину використовують на кожні 5 м2 часникових посадок.

Дачники радять обережно поводитися лише із нітратом амонію. Це повʼязано із тим, що речовина маϵ властивість сильно нагріватися. В сукупності із сонячними промінчиками речовина може нанести листю часнику сильний опік.

Найкращі добрива для часнику в травні 2024 року
Найкращі добрива для часнику в травні 2024 року

Під час визрівання головок часнику його необхідно підживлювати фосфором або ж каліϵм. Вторинне підживлення виконують комплексними добривами — нітроамофоскою, нітрофоскою або ж калійною сіллю.

Нові статті

Схожі статті

Ледве не одружився з іншою: кого кохав Максим Галкін до того, як на горизонті з’явилася Алла Пугачова

Гуморист Максим Галкін щасливо одружений на співачці Аллі Пугачовій. Але до Примадонни в нього вже були відносини, які ледве не довели до шлюбу. Дізнайтесь, в кого був закоханий молодий Галкін?

Пішов стопами матері: Наталія Сумська неспроста пишається єдиним сином – як він виглядає і хто батько

Наталія Сумська має старшу доньку й молодшого сина. Якщо Дарина весь час завдає матері головного болю, то В'ячеслав є приводом для гордості зіркових матусі й татуся.

У вас ще є час, тож поспішіть зробити це: що можна посадити на городі до кінця травня 2024. Список варіантів

Якщо ви цього не зробили досі, не хвилюйтесь - ще є декілька днів: які культури можна посадити на вашому городі до кінця весни, щоб отримати великий врожай?

Місячний календар городника на травень 2024: коли у відкритий ґрунт посадити кабачки, щоб врожай був гарним

Кабачки — овоч не примхливий. Тому вони дають гарний врожай навіть тоді, коли за ними майже не доглядають. "Один факт" назве найкращі дні для посіву кабачків.