Листя салату залишиться свіжим до 30 днів: виконайте цю процедуру перед тим, як покласти його в холодильник

Кожна господиня мріϵ, аби салат зберігся свіженьким у холодильнику якомога довше. Ця мрія — цілком досяжна. "Один факт" розповість про діϵвий лайфхак, який залишить листя салату свіжими до 30 днів.

Правильне зберігання салату у холодильнику — це запорука його довгої свіжості. Чи знаϵте ви, що листя салату може залишатись свіжим протягом 30 днів поспіль?

Ця зелень не буде темніти, вʼянути та покриватись пліснявою, якщо покласти її до холодильнику у спеціальному, герметичному пакуванні. Як саме запакувати салатне листя перед довготривалим зберіганням — шукайте відповідь на це питання далі.

Якщо ви тільки-но придбали свіжий салат у магазині або на базарі — то перед тим, як покласти його до холодильнику, виконайте нескладні дії. Огорніть зелене листячко фольгою для запікання і в такому вигляді покладіть його до холодильнику, у відповідний відділ для зелені. Саме таким чином вам вдасться зберегти салат свіжим протягом 30 днів.

Як зберегти салат у холодильнику свіжим протягом 30 діб
Як зберегти салат у холодильнику свіжим протягом 30 діб

До речі, правильне пакування дозволяϵ зберегти довго й інші різновиди зелені. Наприклад, якщо ви бажаϵте надовго зберегти свіжими спаржу або ж зелену цибулю — поставте їх у склянку, що наповнена невеличкою кількістю свіжої води. Зверху на склянку покладіть нещільно звичайний поліетиленовий пакет. Завдяки цьому способу зелена цибуля або спаржа збережуть свою свіжість протягом двох тижнів.

Окремо слід сказати про зберігання в холодильнику свіжих огірків. Щоб вони залишились хрумкими і не мʼякшали якомога довше – їх кладуть у поліетиленовий пакет та роблять в ньому декілька отворів для вентиляції. Потім огірки в пакеті розміщують в прохолодному місці на кухні або ж на поличці в холодильнику.

Листя салату у холодильнику не буде вʼянути, якщо його герметично запакувати у фольгу
Листя салату у холодильнику не буде вʼянути, якщо його герметично запакувати у фольгу

Наостанок “Один факт” розповість, як уповільнити зівʼянення деяких зелених прянощів (петрушки, базиліку, кропу, руколи). Ці різновиди зелені треба зберігати у холодильнику, поставивши кожен пучечок зелені у склянку із водою. Зверху треба нещільно надіти на нього поліетиленовий пакет і зафіксувати його резиновою гумкою. В холодильнику склянку із букетиком зелені краще зберігати на дверцятах або у пластиковому контейнері.

Нові статті

Схожі статті

День вишиванки не без модних конфузів: Могилевська, Полякова, Решетніки одяглись майже один в один (ФОТО)

День вишиванки в Україні пройшов не без модних співпадінь. Наталія Могилевська, Оля Полякова і родина Решетників одяглись майже в однакові вбрання. "Один Факт" пропонуϵ оцінити зіркові вишиванки.

Серце соліста Kalush Orchestra у рожевій панамці зайняте: як виглядає його кохана і мама Стефанія насправді

Олег Псюк і його команда Kalush Orchestra у 2022 році принесли перемогу Україні на "Євробаченні". Погляньмо, як виглядає подруга лідера гурту та мама Стефанія, якій і була присвячена переможна пісня.

Гороскоп на 18 травня 2024 року для знаків Зодіаку Терези, Скорпіон, Водолій: субота буде романтичною

Гороскоп на 18 травня 2024 року для знаків Зодіаку Терези, Скорпіон, Водолій: зірки радять провести час у романтичній атмосфері. Астрологічний прогноз.

На вечерю без заморочок готую медальйони з хеку: 5 хвилин на приготування кляру і 5 хвилин на смаження

Якщо треба швидко приготувати вечерю, підійдуть медальйони з хека. Кружальця риби просто опускаєте в кляр і перекладаєте на сковорідку. Щойно з'явиться золотава скоринка, наїдок готовий.