По відру ягід з кожного куща: чим підживити смородину в травні 2024, щоб отримати великий і смачний врожай

Щоб отримати гарний врожай смородини — навесні підживіть кущі ціϵї культури органічними добривами. "Один Факт" розповість, яке підживлення точно сподобаϵться смородиновим кущам.

Смородина — домашня культура, яка полюбляϵ органіку. Внесення добрив під ягідні кущі в травні забезпечить високі врожаї смородини. Які добрива вносять під смородинові кущі наприкінці — “Один Факт” розкаже далі.

В кожного дачника ϵ власні діϵві засоби і секрети, які допомагають в декілька разів збільшити врожаї ягід смородини. Внесення добрив на городину в цій справі маϵ дуже велике значення.
Щоб кущі смородини восени віддячили володарів великими врожаями — під них навесні закопують… картопляне лушпиння. Далі читайте про те, як підживити смородину добривом, що зроблене власноруч з картопляних відходів.

Як підкормити кущі смородини лушпинням із картоплі?

Картопляне лушпиння – справжнϵ джерело мікроелементів. В його складі міститься багато заліза, фосфору, магнію, фтору, глюкози та крохмалю. Завдяки таким компонентам лушпиння з картоплі стаϵ найкращим добривом для кущів смородини.

Органічні добрива для кущів смородини: картопляне лушпиння
Органічні добрива для кущів смородини: картопляне лушпиння

Фтор посприяϵ розвитку коріння в кущах смородини. Калій в сукупності із глюкозою та крохмалем посприяють тому, щоб ягідки смородини виросли соковитими і солоденькими.
Окрім цього всього добриво у вигляді картопляного лушпиння екологічно чисте. Воно точно не зашкодить ані кущам смородини, ані ґрунту навколо прикореневої зони.

Картопляне лушпиння можна просто розкидати по городині та під кущами смородини. Потім треба добре полити присадибну ділянку.

Другий спосіб використання картопляного лушпиння в якості добрива передбачаϵ приготування поживного розчину. На 1 кг лушпиння беруть 3 літри гарячої води. Засіб настоюють протягом 10 годин поспіль. Далі цей настій розбавляють ще одним відром води і поливають ним смородинові кущі у травні.

Також підживити смородинові кущі дозволяϵться і за допомогою гнилої картоплі. Її просто прикопують в землю.

Які ще добрива внести під кущі смородини в травні 2024 року?

Які добрива можна внести під кущі смородини, щоб врожай був великим
Які добрива можна внести під кущі смородини, щоб врожай був великим

Друге підживлення смородинових кущів навесні виконують з використанням азотовмістких добрив. Можна для цього використати нітроамофоску, сульфат калію, аміачну селітру.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?