По відру ягід з кожного куща: чим підживити смородину в травні 2024, щоб отримати великий і смачний врожай

Щоб отримати гарний врожай смородини — навесні підживіть кущі ціϵї культури органічними добривами. "Один Факт" розповість, яке підживлення точно сподобаϵться смородиновим кущам.

Смородина — домашня культура, яка полюбляϵ органіку. Внесення добрив під ягідні кущі в травні забезпечить високі врожаї смородини. Які добрива вносять під смородинові кущі наприкінці — “Один Факт” розкаже далі.

В кожного дачника ϵ власні діϵві засоби і секрети, які допомагають в декілька разів збільшити врожаї ягід смородини. Внесення добрив на городину в цій справі маϵ дуже велике значення.
Щоб кущі смородини восени віддячили володарів великими врожаями — під них навесні закопують… картопляне лушпиння. Далі читайте про те, як підживити смородину добривом, що зроблене власноруч з картопляних відходів.

Як підкормити кущі смородини лушпинням із картоплі?

Картопляне лушпиння – справжнϵ джерело мікроелементів. В його складі міститься багато заліза, фосфору, магнію, фтору, глюкози та крохмалю. Завдяки таким компонентам лушпиння з картоплі стаϵ найкращим добривом для кущів смородини.

Органічні добрива для кущів смородини: картопляне лушпиння
Органічні добрива для кущів смородини: картопляне лушпиння

Фтор посприяϵ розвитку коріння в кущах смородини. Калій в сукупності із глюкозою та крохмалем посприяють тому, щоб ягідки смородини виросли соковитими і солоденькими.
Окрім цього всього добриво у вигляді картопляного лушпиння екологічно чисте. Воно точно не зашкодить ані кущам смородини, ані ґрунту навколо прикореневої зони.

Картопляне лушпиння можна просто розкидати по городині та під кущами смородини. Потім треба добре полити присадибну ділянку.

Другий спосіб використання картопляного лушпиння в якості добрива передбачаϵ приготування поживного розчину. На 1 кг лушпиння беруть 3 літри гарячої води. Засіб настоюють протягом 10 годин поспіль. Далі цей настій розбавляють ще одним відром води і поливають ним смородинові кущі у травні.

Також підживити смородинові кущі дозволяϵться і за допомогою гнилої картоплі. Її просто прикопують в землю.

Які ще добрива внести під кущі смородини в травні 2024 року?

Які добрива можна внести під кущі смородини, щоб врожай був великим
Які добрива можна внести під кущі смородини, щоб врожай був великим

Друге підживлення смородинових кущів навесні виконують з використанням азотовмістких добрив. Можна для цього використати нітроамофоску, сульфат калію, аміачну селітру.

Нові статті

Схожі статті

Наталія Могилевська вперше показала на фото свою молодшу прийомну дочку: обіймає так міцно, як рідну маму

Наталія Могилевська з головою поринула у материнські турботи. Ось і 16 травня, у День вишиванки, не забула вбрати молодшу донечку Софійку у біленьку вишиту сукенку.

Пішли в батька: екс-дружина Віталія Кличка показала трьох спільних дітей. Всі високі та однакові (ФОТО)

Наталія Єгорова опублікувала фотографії разом з трьома дітьми від екс-чоловіка Віталія Кличка: як виглядають, чим займаються та чи спілкується з ними батько?

Пожовтіла розсада помідорів, перців та баклажанів: чим підживити рослини, щоб вони відновилися

Багато хто з дачників бачив, як на розсаді перців, баклажанів та помідорів жовтіϵ листя. "Один Факт" підготував декілька порад, які допоможуть виправити ситуацію.

Гороскоп на 20 травня 2024 року для знаків Зодіаку Козеріг, Рак, Стрілець: уникайте імпульсивних покупок

Гороскоп на 20 травня 2024 року для знаків Зодіаку Козеріг, Рак, Стрілець: спробуйте правильно керувати своїми фінансами та обдумувати кожну вашу покупку.