Мурахи до грядок з редискою не доберуться: ось що треба зробити, щоб коренеплід залишився цілим

Весна — час, коли в садах квітнуть вишні, а на городі дозріваϵ редиска. Щоб до збору врожаю її не зʼїли мурахи — попіклуйтесь про захист культу. Ось що треба зробити, щоб редиска вціліла.

Редиска — один з найголовніших весняних коренеплодів. З неї роблять смачні салати та й в чистому вигляді редиска — смачна і соковита.

Під час вирощування редиски на грядці багато господинь стикаϵться із тим, що… коренеплід підточують мурахи. Ця проблема особливо сильно проявляϵ себе під час сильної спеки. І коли дозрілу редиску виривають із землі — виявляϵться, що їсти там вже нічого. Бо мурахи із найближчого мурашнику вже все підточили та зʼїли.

На деяких городинах наприкінці весни та на початку літа спостерігаються цілі колонії мурах, які прийшли попоїсти соковитої редиски. Що ж робити господиням в такій ситуації, аби врятувати врожай?

Звісно, можна було б покропити насадження редиски хімічними препаратами, але… Її ж потім доведеться й самим їсти, а після хімічної обробки коренеплід навряд чи буде безпечним.

Спосіб № 1: Спеції

Врятувати редиску від мурах допоможуть спеції
Врятувати редиску від мурах допоможуть спеції

Найкращий спосіб боротьби з мурахами на грядках з редискою — це звичайні спеції, які ϵ на кожній кухні. Просто візьміть корицю, соду, гірчицю та червоний перець і перемішайте один із одним. Потім — рівномірно розподіліть цю гостру суміш по грядках із редискою. Мурахи від такого добрив точно підуть геть.

Спосіб № 2: окроп або мильно-оцтовий розчин

Приготуйте розчин з мила, води та оцту. Або ж просто закипʼятіть воду на плиті. Цими рідинами треба обприскати мурашник, з якого шкідники повзуть на грядки з редискою. Зверніть увагу, що одніϵї обробки буде недостатньо. Треба заливати мурашник мильно-оцтовим розчином або ж окропом 3-4 рази на день.

Скористайтесь наведеними вище способами, щоб вберегти врожай редиски від надокучливих мурах. І яскраво-рожевий коренеплід опиниться на вашому столі до того, як його з усіх боків підточать ті самі мурахи.

Смачної вам редиски!

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?