Найкращі сусіди для лаванди на городі: що посадити поряд із духмяною квіткою, щоб вона квітла пишно

Лаванда – красива і духмяна квітка, яка гарно доповнюϵ собою квіткову клумбу. Поряд з лавандою можна саджати далеко не всі рослини. "Один факт" назве найкращих сусідів для ціϵї фіолетової квітки.

Лаванда — улюблена квітка багатьох квітникарів та городників. Спостерігати за рівненькими, стрункими рядами фіолетового кольору можна нескінченно. Суцвіття лаванди завжди виростають височенькими, бо прагнуть дотягнутись до сонця. Ця квітка маϵ заспокійливі властивості, а ще — чудово декоруϵ собою територію присадибної ділянки та квіткові клумби.

Чимало квітникарів вважають її ідеальною для вирощування на домашніх клумбах. Особливо, якщо у вас замало часу для догляду за рослинами і квітами. Лаванда сама по собі — не дуже вибаглива до навколишніх умов квітка. Вона не потребуϵ ретельного догляду.

Лаванда дуже любить сонячне світло
Лаванда дуже любить сонячне світло

Лаванда дуже полюбляϵ сонячне світло. Тому місце для висаджування квітки слід обирати уважно. Ця рослина буде квітнути пишно, якщо її забезпечити сонячним світлом мінімум 6 годин на день.

Найкращий вибір для висаджування лаванди на присадибній ділянці — це альпійська гірка. Квітка буде добре рости на дренованому піщаному ґрунті або ж камʼянистій ділянці.

Поряд з лавандою рекомендовано висаджувати багаторічники
Поряд з лавандою рекомендовано висаджувати багаторічники

Серед рослин, які можуть стати добрими сусідами із лавандою – слід назвати ті, що належать до категорії травʼянистих багаторічників. Найкраще по сусідству із лавандою висадити культури, які здатні витримувати сильну посуху.

Одна з таких рослин — звичайна шавлія. Також поряд із лавандою на садовій клумбі можна посадити деревій жовтого або білого кольору. В якості сусіда для лаванди підійде й кипарисовий молочай. За допомогою комбінації цих рослин можна створити чудову й ароматну квіткову композицію.

Які рослини варто посадити поряд з лавандою
Які рослини варто посадити поряд з лавандою

Ще можна зіграти на контрасті і висадити поряд із лавандою бонарську вербену. Добре ця фіолетова квітка виглядаϵ і поряд з тимʼяном або розмарином.

Нові статті

Схожі статті

Він був з двійнят у “Сватах”, а зараз не в акторській професії: як змінився 21-річний актор Костя Чернокрилюк

Костянтин Чернокрилюк запамʼятався багатьом українським глядачам роллю одного з двійнят Ковальових в комедійному серіалі "Свати". Читайте, де актор знаходиться зараз та чи продовжує зніматись в кіно?

Забудь про шарлотку назавжди! Приготуй на десерт пиріг “Бабусина радість”. Смачно та без клопотів!

Не знаєте, що приготувати на десерт, тоді ловіть рецепт торта "Бабусина радість" зі сметанного крему - будете їсти шматок за шматком, і не тільки ви.

Так малосольні огірки завжди готували тільки в Україні! Секретний рецепт бабусі Олени: від серця відриваю

Смачна закуска буде у вас у випадку неочікуваних гостей: як приготувати малосольні хрусткі огріки - всі будуть питати рецепт саме у вас. Справжня насолода.

“Чекали”: Тімур Мірошніченко розповів, як троє його дітей прийняли прийомну сестричку Ангеліну, якій 8 років

Багатодітний батько Тімур Мірошніченко поділився емоціями щодо спілкування із названою донькою Ангеліною. Разом із дружиною Інною ведучий вдочерив дівчинку і познайомив її з іншими дітьми.