Птахи до черешні та малини не прилетять: простий лайфхак, який збереже врожай ягід від пернатих ласунчиків

З настанням теплих весняних днів на садових деревах та кущах починають зріти соковиті ягоди малини та черешні. Дізнайтесь, як вберегти ягідний врожай від птахів, які бажають ними поласувати.

Коли настаϵ весняне тепло – дачники та городники починають чекати перших врожаїв та плодів своϵї праці. В теплу погоду ягідки на кущах малини та черешневих деревах починають швидко дозрівати. Але ϵ нюанс. Поки садівники та городники шукають рецепти солодкого ягідного варення або компотів на зиму — їх врожай ягід може… зникнути.

Справа в тому, що солоденьких ягід чекають не тільки дачники. Ними полюбляють ласувати й птахи, які прилітають в сад саме для цього. Якщо ви не бажаϵте, аби птахи ласували ягідками у вашому фруктовому саду — доведеться вжити деяких запобіжних заходів. Про них “Один факт” розповість далі.

Як вберегти врожай ягід від птахів: корисні поради
Як вберегти врожай ягід від птахів: корисні поради

Існуϵ багато різних засобів для відлякування птахів від ягідних кущів та дерев. Втім, багато садівників шукають найбільш гуманний, діϵвий та безпечний спосіб, який міг би і врожай ягід вберегти, і пташкам не зашкодити.

Один лайфхак буде найбільш діϵвим і точно допоможе досягнути очікуваного результату. Щоб захистити кущі малини та дерева із стиглою черешнею від нальотів пташок-ласунчиків — використайте звичайну харчову фольгу. Зазвичай вона ϵ на кухні в кожної господині.

Щоб скористатись запропонованим способом відлякування пташок — спочатку натягніть між деревами черешні або ж кущиками малини мотузку або тоненьку та міцну волосінь.
Наступним етапом — розділіть фольгу на смужки приблизно однакового розміру. Далі — зафіксуйте блискучі смужки фольги на мотузці. Вони будуть коливатись на вітру, яскраво виблискувати на сонці та відбивати світло. Пташки від такого шуму та блиску будуть лякатись і точно не всядуться на малинові кущі або черешневі деревця у вашому саду.

Як захистити врожай ягід в саду від птахів за допомогою харчової фольги: лайфхак
Як захистити врожай ягід в саду від птахів за допомогою харчової фольги: лайфхак

Шум та блиск, який створюϵ звичайна фольга – стаϵ для птахів сигналом про небезпеку. Тому вони навряд чи підлетять до черешні або малини, щоб поласувати ягодами.
Втім, не забувайте й про те, що птахи ϵ гарними помічниками і санітарами вашого саду. Вони поїдають шкідливих комах, що можуть псувати врожай овочів або ж фруктів. Саме тому не варто намагатися повністю вигнати їх із саду. Це принесе більше шкоди, аніж користі – вашим садовим рослинам, деревам та ягідним кущам.

Нові статті

Схожі статті

Запечене сало — ідеальна страва до будь-якого застілля: як приготувати найсмачніший національний продукт

Запечене сало із запашними спеціями — царська страва до будь-якого застілля. "Один Факт" пропонуϵ до уваги читачів рецепт приготування найсмачнішого сала в духовці.

“Буде шестеро”: Лілія Ребрик натякнула на появу нових діточок і анонсувала гендер-паті на власній ділянці

Лілія Ребрик приголомшила шанувальників заявою про… чергове гендер-паті. Телеведуча розповіла, що через два місяці після народження доньки Аделіни в їх родині знов очікують на поповнення.

Мобільний зв’язок та Інтернет в Україні можуть зникнути: оператори розповіли, яких сценаріїв очікувати

В Україні може зникнути мобільний звʼязок та Інтернет через постійні відключення світла. Про це повідомили оператори мобільного звʼязку. Які сценарії чекають українців — читайте далі.

Вів “Джентльмен-шоу”, був народним артистом, а що далі? Де зараз і чим займаϵться шоумен Олег Філімонов

Миколаϵвець Олег Філімонов раніше був в Україні популярною особистістю. Колись чоловік вів гумористичну програму "Джентльмен-шоу", а ось де він знаходиться зараз? Про це "Один Факт" розповість далі.