Спочатку була картопля: в якому порядку кладуть овочі до борщу, щоб він вийшов смачним і наваристим

Борщ – традиційна страва української кухні. Готують її за різними рецептами, але ϵ певна послідовність додавання овочів, якої варто дотримуватись. Тільки в цьому випадку борщ вийде найсмачнішим.

Приготування справжнього українського борщу — особливий ритуал. Сучасна кулінарія пропонуϵ велику кількість рецептів ароматного та смачного борщу. Але досвідчені кулінари добре знають: щоб ця страва вийшла найсмачнішою — продукти треба додавати в певній послідовності. “Один факт” розповість про маленькі хитрощі, які зроблять ваш борщ найсмачнішим.

Отже, кулінари з великим досвідом роботи радять під час приготування українського борщу додавати продукти до мʼясного або ж овочевого бульйону лише в певній послідовності. Це правило ігнорувати не варто, бо саме від нього залежать смакові властивості готового борщу.

Ось та сама послідовність додавання овочів:

  • картопля;
  • нашаткована капуста;
  • тушковані овочі (засмажка з тертої моркви, буряка, порізаної дрібними кубиками ріпчастої цибулі, баклажанів, шматочків солодкого свіжого перцю).

 

Як приготувати смачний борщ: послідовність додавання овочів
Як приготувати смачний борщ: послідовність додавання овочів

Завдяки такій послідовності усі компоненти борщу приготуються правильно і зроблять готову страву смачною та духмяною.

Приготування смачного борщу: спочатку до страви додають картоплю
Приготування смачного борщу: спочатку до страви додають картоплю

Зверніть увагу та те, що свіжі помідори до борщу слід додавати відразу після картоплі. Дайте бульйону з порізаною картоплею трохи покипіти, щоб коренеплід добре зварився. Помідори ж потримайте в гарячому бульйоні невелику кількість часу, а потім – дістаньте, дайте трохи охолонути та перетріть через сито. В перетертому вигляді помідори слід знов додати у борщ.

Після картоплі додають у борщ нашатковану капусту
Після картоплі додають у борщ нашатковану капусту

Тепер рекомендація кулінарів щодо додавання до борщу нашаткованої капусти. Її вкладають у бульйон після того, як картопля звариться наполовину. Хоча деякі господині додають капусту лише наприкінці приготування борщу – щоб вона не занадто сильно розварилася та залишилась хрумкою.

Засмажку до борщу додають після нашаткованної капусти
Засмажку до борщу додають після нашаткованної капусти

Коли борщ повністю зварений — плитку під каструлею вимикають повністю. Тільки після цього до страви додають спеції та прянощі (лавровий лист, чорний та духмяний перець горошком). Також можете додати мелений перець.

Нові статті

Схожі статті

Запечене сало — ідеальна страва до будь-якого застілля: як приготувати найсмачніший національний продукт

Запечене сало із запашними спеціями — царська страва до будь-якого застілля. "Один Факт" пропонуϵ до уваги читачів рецепт приготування найсмачнішого сала в духовці.

“Буде шестеро”: Лілія Ребрик натякнула на появу нових діточок і анонсувала гендер-паті на власній ділянці

Лілія Ребрик приголомшила шанувальників заявою про… чергове гендер-паті. Телеведуча розповіла, що через два місяці після народження доньки Аделіни в їх родині знов очікують на поповнення.

Мобільний зв’язок та Інтернет в Україні можуть зникнути: оператори розповіли, яких сценаріїв очікувати

В Україні може зникнути мобільний звʼязок та Інтернет через постійні відключення світла. Про це повідомили оператори мобільного звʼязку. Які сценарії чекають українців — читайте далі.

Вів “Джентльмен-шоу”, був народним артистом, а що далі? Де зараз і чим займаϵться шоумен Олег Філімонов

Миколаϵвець Олег Філімонов раніше був в Україні популярною особистістю. Колись чоловік вів гумористичну програму "Джентльмен-шоу", а ось де він знаходиться зараз? Про це "Один Факт" розповість далі.