Навіщо посипати віник сіллю: українцям розповіли ефективний спосіб, як почистити його від пилу

Віник – незамінний помічник для кожної господині. Але після довгого використання він залишаϵ розводи. Почистити брудний віник допоможе корисний лайфхак. Детальніше розповість про нього "Один факт".

Віник — незамінний помічник в кожній оселі. Багато господинь, особливо в сільській місцевості — використовують його замість пилосмоку.

Віник допомагаϵ швидко прибрати сміття. Але після частого та довгого використання почистити треба й сам віник. Інакше він буде залишати на підлозі брудні розводи.
Якщо ваш домашній віник сильно забруднився — не поспішайте його викидати. Адже існуϵ один діϵвий спосіб, як його почистити. Для чистки віник вам знадобиться звичайнісінька харчова сіль.

В очищуванні домашнього віника немаϵ нічого складного. Візьміть величеньку жменю солі великого помелу. Насипайте її безпосередньо на віник. Залиште в такому вигляді на декілька годин. Але краще — зробіть цю процедуру ввечері і залиште віник на ніч.

Як почистити домашній віник, щоб він не залишав брудних розводів на підлозі
Як почистити домашній віник, щоб він не залишав брудних розводів на підлозі

Поки ви будете відпочивати — сольові кристали зроблять за вас усю брудну роботу. Сіль допоможе очистити віник навіть у найбільш важкодоступних місцях.

Вранці, як тільки прокинетеся — обовʼязково помийте віник від солі, щоб під час прибирання вона не розносилась по вашій оселі. Для промивання краще за все приготувати спеціальну суміш. Візьміть 3 літри теплої води, розведіть в ній 500 мл оцту та половину склянки солі. Ретельно розмішайте всі компоненти, щоб вони добре розчинилися.

Віник, посипаний сіллю — покладіть в глибоку миску або корито. Зверху треба залити його зробленою сумішшю на декілька хвилин. Після цього — витягніть його та дайте трохи часу, щоб віник добре просушився.

Все. Домашній помічник для господині знов готовий до роботи.

Використовуйте цей лайфхак хоча 1 раз на 2 тижні і ваш віник ніколи не буде залишати на підлозі брудних розводів.

До речі, якщо віник у вас старий — то його слід замочувати в розчині солі, води та оцту якомога довше. Цей розчин не тільки добре його почистить, але й зробить домашній віник міцнішим та довговічнішим.

Нові статті

Схожі статті

Ягоди цілі і не розварюються. Готую полуничне варення на зиму за цим рецептом 20 років — і завжди смачно

Рецепт приготування полуничного варення — перевірений часом. Зимній десерт смажать на пательні. Він виходить смачним, насиченим та з цілими, не розвареними ягодами. Читайте рецепт варення нижче.

Запечене сало — ідеальна страва до будь-якого застілля: як приготувати найсмачніший національний продукт

Запечене сало із запашними спеціями — царська страва до будь-якого застілля. "Один Факт" пропонуϵ до уваги читачів рецепт приготування найсмачнішого сала в духовці.

“Буде шестеро”: Лілія Ребрик натякнула на появу нових діточок і анонсувала гендер-паті на власній ділянці

Лілія Ребрик приголомшила шанувальників заявою про… чергове гендер-паті. Телеведуча розповіла, що через два місяці після народження доньки Аделіни в їх родині знов очікують на поповнення.

Мобільний зв’язок та Інтернет в Україні можуть зникнути: оператори розповіли, яких сценаріїв очікувати

В Україні може зникнути мобільний звʼязок та Інтернет через постійні відключення світла. Про це повідомили оператори мобільного звʼязку. Які сценарії чекають українців — читайте далі.