Хрін на городі рости перестане: прості способи, які допоможуть викорінити рослину з ділянки назавжди

Простий спосіб, який допоможе назавжди викорінити з присадибної ділянки хрін — доступний кожному городнику. Ось що треба зробити для того, щоб коріння хрону зникло з вашого городу.

Багато господинь використовують хрін, що росте на городі – для консервування овочів на зиму. Він подобаϵться шанувальникам гострих страв, та й вирощувати його на ділянці не складно. Однак особливість ціϵї рослини у тому, що хрін дуже сильно пошируюϵться ділянкою і може стати справжньою проблемою. Під час розростання хрін створюϵ перепони для розвитку інших рослин.

Способи, які точно не допоможуть викорінити хрін із городу

Просте викопування хріну на городі точно не дасть очікуваного результату. Коріння рослини проникаϵ вглиб ґрунту на глибину до 7 метрів. Спроби позбавитись від культури за допомогою простого викопування можуть призвести до неочікуваного результату: хрін почне розростатись ще більше по всій ділянці.

Як викорінити хрін з дачної ділянки: поради городників
Як викорінити хрін з дачної ділянки: поради городників

Справа в тому, що кожен відрізок кореню хрону може створити нову рослину. Не варто залишати в ґрунті рештки рослини і, тим паче – коріння хрону. Всі його залишки викопують, висушують та компостують або викидають до смітнику.

Зверніть увагу, що одна лише процедура викопування та видалення з ділянки бадилля та коріння хрону — результату не дасть. Таких процедур може знадобитись декілька. Також варто спробувати народні засоби.

Як прибрати хрон з ділянки за без використання хімічних препаратів?

Щоб повністю позбутись хрону на городі – необхідно працювати над його видаленням довго та систематично. Після укосу бадилля всі частини хрону виносять за межі городу і висушують, а потім – викидають до смітнику. З ґрунту обовʼязково треба видалити коріння рослини.

В теплу пору року варто регулярно оглядати присадибну ділянку та прибирати з неї навіть маленькі листочки хрону.

Хрон з городу прибирають за допомогою звичайної солі
Хрон з городу прибирають за допомогою звичайної солі

Деякі дачники використовують наступний метод для боротьби з хроном. Вони розрізають корені рослини і посипають зрізи сіллю. Втім, тут варто бути обережними, бо сіль може нанести шкоду ґрунту.

Інший спосіб боротьби із хроном – накрити усю ділянку з рослиною чорною плівкою. Вона повинна лежати на ділянці рік. За цей час увесь хрін знищиться та на ділянці можна буде висадити інші культури.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?