Ось чому в ресторанах яйця вимикають одразу, як тільки закиплять: цей секрет робить їх вдвічі смачнішими

Процес варіння курячих яϵць здаϵться простим лише на перший погляд. Щоб жовток в них вийшов ніжним – треба знати секрет, яким користуються в ресторанах. "Один факт" розповість його вам зараз.

Процес варіння курячих яϵць нескладний але все ж маϵ свої особливості. Зазвичай в ресторанах звичайне варене яϵчко виходить більш смачним, із ніжним та мʼяким жовтком. І все тому, що професійні шеф-кухарі користуються одним секретом.

“Один факт” дізнався, як варити курячі яйця, щоб вони вийшли такими ж смачними, як в ресторанах. Розповідаϵмо про цей лайфхак далі.

Отже, щоб зварити найсмачніші яйця – дізнайтесь головний секрет процедури. Більшість домогосподарок варять курячі яйця в окропі протягом 10 хвилин після закипання. Через довге перебування в окропі жовток яйця втрачаϵ свою ніжну консистенцію.

Шеф-кухар розповів, як в ресторанах варять курячі яйця, щоб жовток вийшов ніжним
Шеф-кухар розповів, як в ресторанах варять курячі яйця, щоб жовток вийшов ніжним

В ресторанах яйця варять трохи по-іншому і саме тому вони виходять вдвічі смачнішими. Ось що роблять шеф-кухарі із досвідом, щоб варені яйця вийшли найсмачнішими.

Щоб відварити курячі яйця — їх розміщують в холодній воді сирими, а потім — ставлять на плитку та вмикають великий вогонь. Варто дочекатись, допоки вода в каструлі з яйцями закипить і… відразу вимкнути плитку.

В гарячій воді яйця залишають ще на 10 хвилин. Далі — переміщують їх в холодну воду та тримають в ній ще протягом одніϵї хвилини.

Яйця, відварені в такий спосіб – будуть мати найніжніший, найсмачніший та в міру мʼякий жовток.

Як правильно варити яйця: корисна порада від кулінарів
Як правильно варити яйця: корисна порада від кулінарів

Взагалі в кулінарії існуϵ декілька способів приготування варених яϵць. Якщо ви хочте отримати не круте яйце, то варити його треба протягом 2-х хвилин після закипання.

Ще один різновид вареного яйця: “в мішечок”. Його варять 4 хвилини після закипання води.

Нарешті, круті яйця варять протягом 7 хвилин після того, як в каструлі закипить вода.

Ще один цікавий варіант приготування варених яϵць — пашот. Він передбачаϵ варіння без шкаралупи. Білок та жовток обережно випускають в окріп. Під впливом високої температури білок звертаϵться, обволікаючи собою жовток.

Скористайтесь порадами досвідчених шеф-кухарів, щоб отримати смачне варене яйце до сніданку.

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?