Як прибрати бурʼяни без прополки: скористайтесь цими порадами і спину на городі можна не гнути

Бурʼяни на городі у весняний та літній період стають справжньою перепоною для багатьох дачників. "Один факт" розповість, які існують способи їх прибрати, окрім прополювання.

Викорінення бурʼянів на присадибній ділянці виконують різноманітними способами. Це і прополювання, і перекопка, і підрізка. Також городники ведуть боротьбу з бурʼянами на дачній ділянці й іншими способами. Про них “Один факт” розповість далі.

Щорічне викорінення бурʼянів стаϵ для багатьох господинь справжнім випробуванням. Ґрунт на ділянці доводиться тяжко обробляти і прополювати по декілька разів на тиждень. Втім, існують й інші способи позбутися бурʼянів. Один з них — це мульчування ґрунту в тому місці, те ростуть ті самі бурʼяни.

Мульча на присадибній ділянці стаϵ популярною через свою універсальність. Вона не даϵ ґрунту пересихати та перегріватись.

Мульчування як один з методів викорінення бурʼянів
Мульчування як один з методів викорінення бурʼянів

Мульчування — особлива процедура, яка передбача ϵпокриття грунту мульчею задля поліпшення його властивостей. Шар мульчі завтовшки 10-15 см ефективно запобігаϵ проростанню молодих бурʼянів. Багаторічні бурʼяни можуть подолати такий шар мульчі лише із великими зусиллями. Регулярне ж видалення виснажуϵ бурʼяни і вони припиняють рости.
Багато хто з городників використовуϵ для мульчування ділянки, що заросла бурʼянами – органічні матеріали. В хід йдуть перепріла солома, тирса, трава, кора дерев, тирса, торф. Гарний ефект дають також й неорганічні матеріали (агроволокно або темна плівка).

Народні засоби проти бурʼянів на городі

З давніх часів бурʼяни викорінювали різними засобами та методами. Деякі з них показали себе доволі ефективними. Наприклад, оцет, з якого роблять водний 6% розчин з додаванням солі. Ним обприскують бурʼяни і після такої обробки ріст бурʼянів уповільнюϵться.

Народні засоби проти бурʼянів на городі
Народні засоби проти бурʼянів на городі

Городники радять проводити таку обробку на тих ділянках, де не ростуть інші культури. Інакше ϵ ризик їх пошкодити.

Розчин соди із сіллю допоможе прибрати бурʼяни, що проростають між швами бруківки та на садових доріжках. Однак слід памʼятати про те, що сольовий розчин може зробити ґрунт на ділянці непридатним для вирощування культурних рослин.

Щоб боротьба із бурʼянами на ділянці була більш вдалою — необхідно комбінувати усі вищенаведені методи між собою.

Нові статті

Схожі статті

Гороскоп на 24 травня 2024 року для знаків Зодіаку Козеріг, Діва, Телець: варто відпочити та набратись сил

Гороскоп на 24 травня 2024 року для знаків Зодіаку Козеріг, Діва, Телець: спробуйте зайнятись своєю улюбленою справою, щоб відпочити від роботи.

3 простих і смачних сніданки, які легко готувати без світла і газу: їмо як в ресторані попри відключення

Смачний сніданок — основа всього дня. Наступні 3 варіанти корисних сніданків із бюджетних продуктів можна приготувати навіть у тому випадку, коли вдома немаϵ ані світла, ані газу.

Гороскоп на 24 травня 2024 року для знаків Зодіаку Терези, Стрілець, Рак: настав час нових знайомств

Гороскоп на 24 травня 2024 року для знаків Зодіаку Терези, Стрілець, Рак: цього дня вас будуть оточувати люди, які вже давно хотіли з вами познайомитись.

Гороскоп на 24 травня 2024 року для знаків Зодіаку Близнюки, Овен, Риби: не пропустіть свій шанс

Гороскоп на 24 травня 2024 року для знаків Зодіаку Близнюки, Овен та Риби: ви отримаєте чудову можливість, яку потрібно обовʼязково використати.