Місячний календар пересадки кімнатних рослин: сприятливі та несприятливі дні для орхідеї у травні 2024

Розводити орхідеї можуть лише люди, які залюблені у кімнатні рослини. Травень – ідеальний місяць для пересадки цієї гарної квітки. Але слід зважати на місячний календар, щоб усе пройшло, як належить.

Першим ділом запам’ятайте, що пересаджувати орхідею у стані квітування не можна. Та й не кожен рік це слід робити. Але якщо настала черга пересадити саме у 2024 році, то врахуйте дані місячного календаря.

Сприятливими днями для пересадки орхідеї є 16-19, 21-25, 27-30 травня. 15 і 20 травня займатися пересадкою не можна взагалі.

Коли у травні 2024 пересаджувати орхідею

Зазвичай орхідею пересаджують з інтервалом у 2-3 роки. Це краще робити навесні або восени. Ознаками, що свідчать про необхідність цієї процедури, є:

  • надмірне розростання кореневої системи поверх ґрунту;
  • поява великої кількості повітряних корінців;
  • поява блідих плям на листочках;
  • цвітіння орхідеї завершилося 3 місяці тому.

Квітучу рослину пересаджують лише у крайньому разі, якщо без цього вона може загинути. Відчищати старий ґрунт недоцільно. Треба перекласти весь корінь разом із брилою в новий вазон. А вже потім підсипайте новий. Обов’язковою умовою є наявність дренажу. Потім мають знаходитися шматочки кори вперемішку з землею.\

Коли у травні 2024 пересаджувати орхідею

Після пересадки рослину тримайте протягом 2 тижнів у тіні. Лише після цього переставляйте горщик ближче до світла. Але зважте, що ні протягів, ні прямих сонячних променів орхідея не повинна зазнавати.

До вибору горщика під орхідею слід поставитися дуже уважно. Бажано, щоб контейнер мав прозорі стінки. Тоді корінь зможе брати участь у фотосинтезі. Новий вазон має бути на 2 розміри більшим за той, в якому квітка зростає нині.

Отвір для зливу зайвої води має бути обов’язково, адже орхідея не любить надмірну вологу. Ґрунт краще купувати магазинний. Такий субстрат не потрібно підживлювати.

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.