Місячний календар посівів на травень 2024: сприятливі дні, коли можна садити огірки для великого врожаю

Місячний календар посівів на травень 2024 року підкаже, коли краще посіяти огірки у відкритий ґрунт. Оберіть сприятливі дні для посадки огірків і врожай вас приϵмно здивуϵ.

Травень — ідеальний час для посіву різноманітних культур у відкритий ґрунт. Агрономи назвали найкращі та не дуже сприятливі дні для посадки насіння огірків згідно із порадами Місячного календаря.

Досвідчені огірки завжди садять огірки саме в травні. Зазвичай у відкритий ґрунт в останній місяць весни пересаджують готову розсаду, вирощену в теплиці або ж на домашньому підвіконні.

Огірки, вирощені з розсади, швидко підуть в ріст. Рослини виростуть сильними та порадують городників соковитими, хрумкими та смачними плодами.

Навіть якщо ви запланували виростити огірки з насіння у відкритому ґрунті, то травень — ідеальний час для посіву. Земля в цей час вже добре прогріта. В будь-якому випадку, перед посадкою насіння огірків варто скористатись порадами Місячного календаря на травень 2024 року.

Коли краще посадити насіння огірків в травні 2024 року?

Коли краще саджати насіння огірків в травні 2024 року
Коли краще саджати насіння огірків в травні 2024 року

Місяць як супутник Землі, маϵ 4 активні фази. Але тільки дві з них найбільш продуктивні для отримання гарного врожаю. У фазі зростаючого Місяця найкраще росте наземна частина огірків. В той же час період між Повнею та Молодиком — ідеальний час для розвитку коріння в розсаді огірків. Взагалі, коли на небі Повний місяць або Молодик — від будь-яких посівів огірків краще утриматись взагалі.

Місячний календар посівів на травень 2024 року радить сіяти огірки у відкритий ґрунт в наступні дні: 17, 18, 19, 20, 21 і 22 травня. Будь-які дії, повʼязані із рослинами на городі навесні краще виконувати в період зростаючого Місяця.

Найнесприятливіший день для посівів огірків у відкритий ґрунт — це 23 травня 2024 року. Щоб огірки з насіння краще зійшли у відкритому ґрунті в останній місяць весни — їх краще проростити перед посівом.

Для пророщування насіння огірків найкраще підходить рожевий розчин марганцівки з водою. В цей розчин потрібно опустити насіння на 30 хвилин. Після цього дістати та промити під теплою проточною водою. Далі на пласку тарілку треба викласти паперову серветку або ж марлю, змочену чистою водою.

Сприятливі дні для посіву насіння огірків у відкритий грунт в травні 2024 року
Сприятливі дні для посіву насіння огірків у відкритий грунт в травні 2024 року

На марлю або вологий папір розкласти насіння огірків після вимочування в розчині марганцівки. Тарілку поставити в тепле та темне місце — до проростання насіння. Воно буде повністю готове до посіву.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?