Салат з помідорами і огірками насправді їсти не можна: що кажуть про популярний рецепт спеціалісти

Салат з огірків та помідорів — одна із улюблених літніх страв багатьох українців. Але насправді спеціалісти не радять поϵднувати ці продукти разом. Чому саме — читайте далі.

Поϵднання деяких продуктів разом — не дуже гарна ідея. Діϵтологи та спеціалісти-фізіологи називають такі комбінації шкідливими і кажуть, що вони точно не принесуть користі організму. До них належать й свіжі помідори з огірками, з яких часто роблять соковитий салат.

Огірки й помідори — продукти несумісні. Вони засвоюються організмом людини по-різному. Після вживання і в процесі переварювання ці продукти в поϵднанні утворюють процеси бродіння. І тому велика порція улюбленого та смачного салату спричинить підвищене газоутворення та призведе до здуття живота.

Фахівці не радять вживати огірки та помідори разом через те, що у складі зеленого овоча містить особливий фермент – каталазу. Він розщеплюϵ вітамін С, що міститься в помідорах та будь-яких інших овочах. Тобто, огірки перешкоджають повноцінному засвоюванню вітаміну С.

Спеціалісти розповіли, чому салат з огірками та помідорами не можна вживати в їжу
Спеціалісти розповіли, чому салат з огірками та помідорами не можна вживати в їжу

Тому помідори із огірками одночасно вживати не можна. До того ж, ці овочі по-різному переварюються і тому їх одночасне вживання може призвести до розладу шлунку.
В той же час діϵтологи та нутріциологи стверджують, що попри наявність ферменту каталаза, одночасне вживання огірків та помідорів ніяким чином не погіршить вміст вітаміну С в організмі.

Справа в тому, що під час жування їжі організм виробляϵ додаткові ферменти. Поϵднуючись із ферментами, які містяться в свіжих овочах – працюють одночасно один з одним. Втім, кількості таких ферментів недостатньо для того, аби швидко розщепити вітамін С. Тому готувати салат з огірків та помідорів, а також вживати його в їжу — все ж можливо.

В салаті з помідорами та огірками користі мало: що кажуть про популярний рецепт спеціалісти
В салаті з помідорами та огірками користі мало: що кажуть про популярний рецепт спеціалісти

“Один Факт” не даϵ жодних рекомендацій щодо вживання продуктів харчування. Ми просто ділимося із вами цікавими фактами, а усі питання щодо вашого здоровʼя та правильного харчування слід вирішувати із власним сімейним лікарем.

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.