Місячний календар городника на травень 2024: коли у відкритий ґрунт посадити кабачки, щоб врожай був гарним

Кабачки — овоч не примхливий. Тому вони дають гарний врожай навіть тоді, коли за ними майже не доглядають. "Один факт" назве найкращі дні для посіву кабачків.

Досвідчені городники добре знають про те, що кабачки гарно ростуть навіть при мінімальному догляді. Під час посіву кабачків дачники радять скористатись порадами Місячного календарю. Саме він допоможе обрати найкращий час для садіння кабачків у відкритий ґрунт.

Якщо подивитись Місячний календар 2024 на травень детально, то в ньому можна побачити, що сприятливі дні для посадки овочів — це 3, 4, 11, 12, 13, 19, 20, 21, 22, 24, 25, 26, 27 та 30 й 31 травня.

Коли сіяти кабачки у відкритий ґрунт в травні
Коли сіяти кабачки у відкритий ґрунт в травні

Якщо посіяти кабачки наприкінці травня, то вони дадуть перший врожай вже у серпні. Але ранні сорти кабачків дають врожай раніше — вже у липні.

Кабачки взагалі-то — рослини, які полюбляють тепло. Весняні заморозки впливають на них дуже погано. Тому найкращий час для посіву ціϵї рослини — це травень. Якщо ж вам потрібен врожай у червні — то замість насіння варто використовувати розсадний метод посадки. В такому випадку врожай збирають не наприкінці липня, а на місяць раніше.

Коли краще посіяти кабачки у відкритий ґрунт в травні
Коли краще посіяти кабачки у відкритий ґрунт в травні

Перед посівом у відкритий ґрунт насіння кабачків варто правильно підготувати. Багато городників радять висівати його в землю сухим. Однак за бажанням його замочують на 1 день у теплій воді.

Ще один варіант — пророщування насіння кабачків у вологій тканині. Після цього можна висівати кабачки у квіткові горщики або ж відкритий ґрунт.

Після висівання насіння варто слідкувати за тим, щоб під час появи сходів ґрунт був вологим. Якщо земля буде пересушеною, то саджанці кабачків можуть загинути.

Найкращі дні в травні 2024 року для посіву кабачків
Найкращі дні в травні 2024 року для посіву кабачків

Після появи сходів кабачки поливають раз на тиждень. Якщо на вулиці посуха, то треба поливати культури тричі на тиждень. Після появи перших пʼяти-шести листочків стовбур обовʼязково підгортають. По мірі появи бурʼянів варто очищати від них землю.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?