Добриво з кропиви: як правильно приготувати рослинну суміш для підживлення овочевих культур на городі

Якщо ви шукаϵте корисне органічне добриво для ґрунту на присадибній ділянці, то настої з кропиви — це саме те, що вам потрібно. Як саме їх приготувати — дізнайтесь далі.

Зі звичайної молодої кропиви можна приготувати найкраще органічне добриво для присадибної ділянки. Ця весняна рослина за своїми поживними властивостями іноді навіть перевищуϵ гній або ж курячий послід. Готувати настій з молодої кропиви просто. Він чудово підходить для підживлення декоративних або ж овочевих культур.

Що можна підживити настоϵм з кропиви

Добриво з кропиви чудово підживить багато культурних рослин, що ростуть на городі. Найбільш гарно на неї реагують такі культури, як капуста, огірки, кабачки, баклажани, перці, томати. Цей настій сприяϵ нарощуванню зеленої частини рослини і завдяки цьому збільшуϵться врожайність.

Рецепт приготування добрива з кропиви
Рецепт приготування добрива з кропиви

В той же час при вирощуванні коренеплодів, таких, як редиска, картопля, цибуля, часник — використовувати суміш з кропиви не варто. Єдиний виняток – це підживлення буряку та моркви.

Після підживлення настоϵм кропиви суниці, полуниці, смородини, винограду, малини — смакові властивості цих ягід значно покращуються.

Під час активного росту кімнатних рослин у горщиках добриво з кропиви використовують раз на 3 тижні.

Добривом з кропиви також можна підживити помідори, перці та баклажани ще на етапі вирощування розсади. Норма настою – 1 літр на рослину.

Переваги кропиви в якості добрива

В складі кропиви міститься багато макро- та мікроелементів. Ця рослина містить калій, магній, залізо, мідь, сірка та азот. Добриво з кропиви стимулюϵ ріст наземної частини культурних рослин. Воно покращить структуру ґрунту і забезпечить високий врожай. В декоративних рослинах період квітіння подовжуϵться після підживлення.

Рецепт добрива з молодої кропиви

Як приготувати добриво з кропиви: рецепт
Як приготувати добриво з кропиви: рецепт

Щоб приготувати поживну суміш з кропиви – необхідно взяти воду гарної якості (джерельну або ж добре відстояну), а також — стебла й листя кропиви до початку квітіння.

Крок № 1. В окрему ϵмність кладуть подрібнену кропиву та підігріту джерельну воду.
Крок № 2. Зверху ϵмність накривають щільною кришкою.

Крок № 3. Ємність залишають в теплому місці на 10-14 днів. Можна поставити її на сонці. Щодня рідину домішують. Під час настоювання кропиви буде виділятись велика кількість піни. Після завершення цього процесу рідина потемнішаϵ.

Після цього засіб можна використовувати для підживлення. Але перед цим його краще розвести водою, щоб розчин мав 20% концентрацію.

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.